Lilijas pavasarī mīl šo mēslojumu: tās aug aktīvi un zied bagātīgi ar lieliem ziediem

Lilijas ir viens no visiem laikiem iecienītākajiem ziediem daudziem dārzniekiem. Viņu ziedēšana tiek gaidīta ar nepacietību. Tomēr, lai iegūtu lielus ziedus, lilijām ir nepieciešami labvēlīgi apstākļi, un tām ir jānodrošina tas, kas tām patīk. Lilijas varētu tikt aprakstītas kā ziedi, kas “ēd”, jo, ja tām tiek nodrošināts labvēlīgs uzturs pavasarī, vasarā tās krāšņi ziedēs.

 

 

Lilijas var sākt barot, kad asni ir sasnieguši aptuveni 15-20 cm augstumu. Šajā brīdī zeme būs jau labi sasilusi. Jāņem vērā, ka ziedu barošana aukstā augsnē ir bezjēdzīga, jo augi vienkārši nespēj efektīvi uzņemt barības vielas.

Ļoti ātri pagatavojami marinēti kāposti, kuri būs gatavi jau pēc pāris stundām tieši uz pusdienām

 

Kā vislabāk barot lilijas pavasarī?

 

 

Pavasarī visiem augiem, bez izņēmuma, nepieciešams slāpeklis. Šī viela ir galvenais faktors, kas veicina augu straujo augšanu. Tāpēc pirmajā pavasarī ir nepieciešama slāpekļa barošana.

 

Lai mēslojumu izmantotu, atšķaidiet ēdamkaroti amonija nitrāta ūdenī un laistiet augus pie saknēm. Svarīgi ir pieminēt, ka amonija nitrātu uzklāj pēc parastās laistīšanas, lai nepieļautu sakņu bojājumus.

 

 

Amonija nitrāts netiek izmantots kā lapu mēslojums, bet tikai kā sakņu mēslojums.

 

 

Labāk ir izmantot urīnvielu lapu apstrādei. Šis mēslojums ir bagāts ar slāpekli. Samaisiet 50 gramos urīnvielas ar spaini ūdens un izlejiet no lejkannas.

 

 

Pēc divām nedēļām ir vērts veikt otru barošanu. Pievienojiet urīnvielu un šķidro komplekso mēslojumu (saskaņā ar instrukcijām) ūdens spainī un pārlejiet to virs lapām. Fertika un Agricola ir ieteicami varianti.

 

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pavasarī varat izmantot arī kompleksos mēslojumus – nitrofosku, ammofosku, nitroammofosku. Šie mēslojumi satur slāpekli, fosforu un kāliju, kas nepieciešami augšanai un ziedēšanai.

 

Lilijām, kas pastāvējušas uz vietas vairākus gadus, pavasarī nepieciešama barošana.

 

 

Vispārēji ideāli būtu veikt četras barošanas reizes sezonas laikā: pirmā reize pavasarī, otrā, kad sākas pumpuru veidošanās, trešā ziedēšanas laikā un ceturtā septembrī, lai stiprinātu augus pirms ziemas.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment