Burvīgās kāpostu kotletes ar īpašo sastāvdaļu. Ļoti garšīgi!

Ir nepieciešamas idejas perfektām pusdienām? Lūk, kādi soļi būtu jāveic, lai pagatavotu garšīgas un sātīgas kotletes!

 

Interesanti fakti

Kāpostu kotletes ar sēnēm ir pārsteidzoši garšīgs un veselīgs ēdiens, kas apmierinās pat visprasīgākos gardēžus. Svaigu kāpostu, aromātisko sēņu un pikanto garšvielu kombinācija rada unikālu garšu, ko lieliski papildina cepeškrāsnī cepšanas laikā izveidojusies kraukšķīgā garoziņa.

Kāpostu kotlešu gatavošana ar sēnēm – parasti sāk sautējot smalki sagrieztus kāpostus ar sīpoliem un ķiplokiem līdz tie kļūst mīksti. Tad pievieno apceptas sēnes, garšvielas un zaļumus, radot aromātisku un garšīgu pildījumu kotletēm. No maisījuma veido kotletes, apviļā rīvmaizē vai miltos un pēc tam ieliek cepeškrāsnī – cep līdz tie kļūst zeltaini brūnā krāsā.

Kāpostu kotletes ar sēnēm cepeškrāsnī ne tikai pārsteigs ar savu garšu, bet arī bagātinās organismu ar veselīgiem vitamīniem un minerālvielām, ko satur kāposti un sēnes. Šis ēdiens ir lieliska izvēle gan veģetāriešiem, gan veselīgo ēdienu entuziastiem.

Turklāt kāpostu kotletes ar sēnēm ir viegls un bagātīgs ēdiens, kas piemērots gan vakariņām ar ģimeni, gan svētku galdam. Aromāts, kas piepilda virtuvi, gatavojot šo ēdienu, neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi.

 

Pagatavošanas laiks – 1 stunda un 40 minūtes

Porciju skaits – 4

 

Sastāvdaļas

Augu eļļa – 2 ēdamkarotes

Baltie kāposti – 1 kilograms

Svaigie šampinjoni – 250 grami

Sīpoli – 1 gabals

Manna – 50 grami

Sāls – pēc garšas

Malti melnie pipari – pēc garšas

Maizes drupačas – 200 grami

 

Pagatavošana

Kāpostus rupji sakapā. Liek katlā un piepilda ar ūdeni. Pēc vārīšanās vāra 10 minūtes. Nolej šķidrumu un nedaudz atdzesē.

Samaļ kāpostus blenderī vai gaļas maļamajā mašīnā. Liek sietiņā un izspiež lieko šķidrumu.

Pannā uz vidējas uguns sakarsē augu eļļu. Sēnes un sīpolus smalki sagriež un apcep 7-10 minūtes.

Kāpostos iemaisa sēnes, sīpolus un mannu. Pieliek sāli un piparus. Atstāj uz 30 minūtēm.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C. Cepamo paplāti izklāj ar cepampapīru.

Veido kotletes. Apviļā tos rīvmaizē. Liek uz cepešpannas.

Cep 20 minūtes no vienas puses, tad apgriež otrādi un cep vēl 15-20 minūtes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment