Ar ko un kad barot petūniju stādus

Ja jums patīk puķes, iespējams, jūsu zemes gabalā ir petūnijas. Bez tām gandrīz neiespējami iedomāties puķudobes vairumā zemes gabalu, kā arī daudzos mūsu balkonos. Taču, lai panāktu šo sulīgo ziedēšanu, vispirms ir jāsarūpējas par šī auga stādiem.

Daži cilvēki šos stādus pērk, daži tos audzē iepriekš, lai pārvietotu uz savu zemes gabalu vai balkonu. Visur petūnijas jūtas labi, ja, protams, saņem atbilstošu kopšanu.

Bez pienācīgas barošanas jaunie petūniju stādi labi neattīstīsies. Tāpēc jūsu uzdevums ir uzlādēt jaunās petūnijas ar vitamīniem un citām nepieciešamajām minerālvielām to veiksmīgai attīstībai.

Petūniju stādu barošana

Pirmo barošanu veic, kad petūnijas stādi jau sāk veidoties par jaunu augu, proti, tiem jau jābūt ar 3 vai 4 spēcīgām lapām. Tas ir laiks, kad augu var pārstādīt lielākos traukos. Tieši šādas “pārvietošanas” procesā zem jauno petūniju saknēm ielej ļoti nelielu daudzumu speciāla universāla mēslojuma.

Tālāk augi būs jāvēro. Ja pēc pirmā mēslojuma petūnijas ir labi asimilējušas un aug daudz labāk un ātrāk, tad ir pilnīgi iespējams veikt otro mēslojumu. Tam jānotiek 7 dienas pēc pirmās mēslošanas. Šajā gadījumā barošanas metodika būs nedaudz atšķirīga. Tam būs nepieciešams komplekss mēslojums, nevis universāls.

Lasi vēl: Biešu stādīšana ar sēklām atklātā laukā un to kopšana: mazie dārznieku noslēpumi

Tas būs rūpīgi jāizsmidzina uz petūnijas stādu jauno lapu virsmas. Šim mēslojumam jāsatur pietiekams slāpekļa daudzums. Turklāt, stādiem augot un nostiprinoties, pakāpeniski jāpāriet no slāpekļa mēslojuma uz kālija mēslojumu. Optimālākais risinājums ir pārmaiņus laistīt un mēslot.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Taču šeit nedrīkst pieļaut pārmērīgu mitrumu, jo tas var viegli iznīcināt jauno petūniju vēl vājās saknes. Labs risinājums šo puķu laistīšanai ir izmantot šai procedūrai paliktni. Stādiem tas noteikti patiks.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment