“Būs jāmaksā vairākas reizes dārgāk!” CSDD aprīlī paaugstinās cenas būtiskiem pakalpojumiem!

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) plāno paaugstināt vairāku maksas pakalpojumu cenas, tostarp transportlīdzekļu tirdzniecības vietu reģistrācijas maksu, kas varētu pieaugt no 14,04 eiro līdz 174,26 eiro, paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos “CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādis”.

 

Satiksmes ministrija izstrādājusi grozījumus CSDD sabiedrisko maksas pakalpojumu cenrādī. Grozījumu sabiedriskā apspriešana notiek līdz 2.februārim.Kā skaidrots noteikumu projekta anotācijā, mērķis ir aktualizēt CSDD pakalpojumu cenu atbilstoši pakalpojuma sniegšanas faktiskajām izmaksām, jo ​​iepriekšējais cenrādis tika apstiprināts 2013.gadā. .

 

Lielākais pieaugums – 12,4 reizes – plānots transportlīdzekļu un to numurēto agregātu tirdzniecības vietu reģistrācijai. SM skaidro, ka šī pakalpojuma cena kopš noteikumu apstiprināšanas brīža nav mainījusies, tāpēc tā ir jāmaina atbilstoši pakalpojuma sniegšanas faktiskajām izmaksām. Pakalpojums tiek sniegts, komersantam iesniedzot pieteikumu CSDD, kam seko komersanta tiesību reģistrēt tirdzniecības vietu pārbaude.

Atsevišķos gadījumos ir nepieciešams apmeklēt tirdzniecības vietu un pārbaudīt tās faktisko atbilstību. Pēc tam tiek sastādīts un apstiprināts sadarbības līgums, ievadīti dati Tirdzniecības reģistrā un komersanta pārstāvis tiek pārbaudīts darba attiecībās Valsts ieņēmumu dienestā (VID). Visbeidzot tiek noformēta tirdzniecības vietas reģistrācijas apliecība un nodota komersanta pārstāvjiem.

 

Pakalpojums ietver arī tirdzniecības uzņēmuma pārstāvju pēcreģistrācijas pārbaudes, kā arī viņu piekļuves administrēšanu. CSDD pastāvīgi sniedz komersantu pārstāvjus konsultācijas par transportlīdzekļu pārdošanas kārtību, transportlīdzekļu tirdzniecības numuru izmantošanu, tirdzniecības reģistra lietošanu.

Visas šīs darbības prasa ievērojamus darbaspēka resursus un tehnisko atbalstu; taču pašreizējā cena neatbilst faktiskajām tirdzniecības punkta reģistrācijas un sistēmas uzturēšanas izmaksām. Paredzēts, ka pakalpojums maksās 174,26 eiro.

Būtisks pieaugums sagaidāms valsts reģistrācijas numuriem, kas satur tikai viencipara simbolus vai šādu ciparu kombināciju, kur pirmais cipars ir jebkurš skaitlis un visi atlikušie ciparu simboli ir “0”. CSDD nodrošina transportlīdzekļu īpašniekiem vai turētājiem iespēju izvēlēties valsts transportlīdzekļu reģistrācijas numurus no nākamās sērijas numura zīmēm, taču pieprasījums pēc šiem numuriem ir ievērojami lielāks nekā pieejamo numuru skaits.

Šādi numuri tiek atlasīti un pasūtīti transportlīdzekļu reģistrācijai dažu minūšu laikā pēc to piedāvāšanas CSDD e-pakalpojumos. To cena jau ir palielināta, taču šādas numurzīmes joprojām tiek izņemtas dažu minūšu laikā, kas liecina, ka pakalpojuma cena joprojām ir pietiekami zema, lai nepieļautu pieprasījuma kritumu.

LASI VĒL: Pēc apšaubāma komplimenta 40 gadu vecumā sapratu, ka pietiek tēlot jaunu dāmīti. Lūk, ko es izdarīju!

Paredzams, ka transportlīdzekļa reģistrācijas nodeva pieaugs par 24,8% līdz 5,74 eiro, bet maksa par transportlīdzekļa pirmo reģistrāciju Latvijā – par 41,8% līdz 11,88 eiro. Savukārt maksa par tranzīta numura kartes izsniegšanu gaidāma 2,2 reizes līdz 8,42 eiro, savukārt maksa par transportlīdzekļa numura zīmi – par 17,8% līdz 11,16 eiro.

Paaugstinātā maksa paredzēta arī par kuģošanas līdzekļa , velosipēda un elektriskā skrejriteņa reģistrāciju, braukšanas mācību atļauju, mopēda, motocikla, vieglā auto, kravas automašīnas lietošanu vadīšanas eksāmenā.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment