Ceļu uzturētāja neizdarības sekas: daudzi auto sabojāti; Uzņēmums taisnojās (+ VIDEO)

Braucot cauri Ķeguma novadam, vairākām automašīnām pirms vairākām dienām nodarīts vērā ņemams kaitējums, jo ceļu uzturētāju nolaidības dēļ spēkrati pārvietojās pa nupat kā ieklātu piķa segumu.

Svaigi ieklātais remontdarbu posms laikā, kad konkrētie transportlīdzekļi pa to brauca, nebija norobežots, bet kustība pa joslu, kas vēl nebija noklāta ar segumu, netika regulēta, vēstīja raidījums “Bez tabu”.

Aizvadītajā nedēļā uz ceļa no Ķeguma uz Birzgales ciemu VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” posmā izveidoja asfaltbetona segumu, nokaisot to ar šķembām. Remontētais posms ar tobrīd vienā joslā ieklāto svaigo, mīksto segumu nebija norobežots, bet satiksmes regulēšana pa joslām netika veikta.

Ņemot vērā vien ātruma ierobežojumu un brīdinājumus par ceļu ar šķembām, transportlīdzekļu vadītāji, nemaz neapjaušot par iespējamo kaitējumu saviem dzelzs rumakiem, iebrauca remontdarbu posmā, pamatīgi aptašķot automobiļus ar tikko ieklāto piķi.

Aculiecinieku fotoattēlos un video materiālos redzams, ka ceļa malā apstājas daudzas automašīnas un viens motocikls, kas ir pilnīgi nošķiesti ar asfaltbetonu.

Lasi arī: Izvēlies vāzi, lai noskaidrotu, kas cilvēkus piesaista tevī

Autovadītāju uzņemtajos video redzams, ka saniknotie šoferīši vēršas pie ceļu remontstrādniekiem, kuri cenšas visiem spēkiem labot kaitējumu – ar lāpstu kasa nost piķi no automobiļiem un mēģina attaisnot savu neizdarību.

To, ka šāda attieksme pret darbu ir nodarījusi lielu skādi automobiļiem, atzīst arī auto eksperts Uģis Vītols.

Viņš ir sašutis par šādu nolaidību, uzsverot, ka braucamrīkiem ir nodarīts nopietns kaitējums un pilnīga to attīrīšana no piķa ir ļoti komplicēta procedūra. Viņš lēš – lai pilnībā attīrītu transportlīdzekļus no piķa, tie būtu teju vai jāmērcē benzīna vannā.

Savukārt VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) Valmieras ceļu rajona direktors Guntis Karps ir personiski atvainojies par kaitējuma nodarīšanu spēkratu īpašniekiem.

Pēc viņa teiktā, remontdarbos esot izmantota tehnoloģija, kas ļauj operatīvi satiksmi atjaunot, tāpēc pēc seguma uzklāšanas norobežojumi aizvākti. Speciālists pauda, ka šajā gadījumā bija izveidojusies neparedzama situācija, kurā lielā mērā esot vainojamas negaidīti spēcīgās lietusgāzes.

Lasi arī: Kā izskatās meitene no Etiopijas, kuru pirms 15 gadiem adoptēja Andželīna Džolija?

Valsts policija ir reģistrējusi notikušo, lai automašīnu īpašnieki, kam ir KASKO apdrošināšanas polises, varētu saņemt atlīdzības par viņu spēkratiem nodarīto skādi. Cietušie autovadītāji apsver arī iespēju ar oficiālu pieprasījumu vērsties LAU, lai saņemtu attiecīgu kompensāciju, norādīja “Bez tabu”.

 

“Bez tabu” sižets:

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment