Cepamā soda – palīgs dārzā

Ikviens zina, ka cepamā soda parasti tiek izmantota cepšanai, kā arī palīdz uzturēt traukus tīrus. Turklāt soda ir dabīgs mēslojums, labs palīgs cīņā pret augu sli***ām un nezālēm un uzlabo ražas kvalitāti.

Šis pulveris ir pilnīgi drošs gan augiem, gan labvēlīgiem kukaiņiem. Noskaidrosim, kā cepamā soda tiek izmantota dārzkopībā.

Pielietojums cīņā pret miltrasu

Gandrīz visi kultivētie augi un puķes cieš no šīs sēnīšu sl***bas, kas izplatās diezgan ātri. Lai atbrīvotos no šādas bī***mas sli***as, ir jāizmanto šādi risinājumi:

Vienā litrā ūdens izšķīdina ēdamkaroti cepamās sodas, pievieno ēdamkaroti augu eļļas un šķidro trauku mazgāšanas līdzekli. Rūpīgi samaisa, ielej smidzināšanas pudelē un apsmidzina uz augiem. Apstrādes laikā laikapstākļi nedrīkst būt mitri. Pēc 7 dienām procedūra jāatkārto.

5 litros ūdens izšķīdina 20 gramus šķidrās ziepes un 2 ēdamkarotes sodas. Labi samaisiet un izmantojiet iegūto šķīdumu augu apstrādei. Lai iegūtu maksimālu efektu, procedūra jāveic vismaz 5 reizes sezonā: vispirms pirms ziedēšanas un ik pēc 7 dienām līdz sezonas beigām.

7 pazīmes, kas liek virtuvei izskatīties pēc ciema un “kolhoza” virtuves – šādi nevajag daarīt

 Piezīme! Šādas augu apstrādes šķīdumu sagatavošanas metodes ir piemērotas arī vēlīnās puves apkarošanai.

Atjaunojošas rozes

Lai izraisītu jaunu dzinumu aktīvu augšanu, krūmi jāizsmidzina ar šādu šķīdumu: sajauciet 1 tējkaroti sodas, ½ tējkarotes amonjaka un 1 tējkaroti magnija sulfāta 5 litros ūdens.

 

Lasi vēl: Nespēju pagūt piepirkt makreles: es jums parādīšu, kā es tās neparasti marinēju. Visi mani draugi jau ir nokopējuši recepti

Izmanto nezāļu apkarošanai

Atstarpēs starp bruģakmens plāksnēm vienmēr aug daudz nezāļu. Lai no tiem atbrīvotos, jums būs jāsagatavo šāds risinājums: izšķīdiniet 2-4 ēdamkarotes sodas vienā litrā ūdens un ielejiet iegūto maisījumu starp flīzēm. Jo lielāka koncentrācija, jo ātrāk nezāles izm*rs. Pēc mēneša procedūra jāatkārto.

Lasi vēl: Vienkārša metode, kas ļaus tualetei spīdēt un smaržot veselas 15 dienas. Jāsarīvē tikai pusīte ziepju gabaliņa!

Kāpostu glābšana no kaitēkļiem

Lai kāpuri neēstu kāpostu lapas un saglabātu ražu, pagatavojiet vienādās daļās cepamās sodas un miltu maisījumu un apkaisiet ar to augu un augsnes virsmu.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment