Jaunajiem kartupeļiem piemīt īpaša garša un smalka tekstūra, kā arī tos var ātri pagatavot. Īpaši populāri ir cepti kartupeļi.
Sastāvdaļas:
– 5 ēdamkarotes olīveļļa
– 3-4 ķiploku daiviņas
– 0,5 tējkarote rozmarīns
– 2 tējkarotes sāls
– 2 timiāni
Pagatavošana:
1. Nomazgājiet un notīriet kartupeļus. Ja ir vēlēšanās, miziņu var atstāt.
2. Atsevišķi sajauc olīveļļu un sāli, piparus un rozmarīnu, caur presi izmaltu ķiploku un timiāna zariņus.
3. Kartupeļus aplej ar sagatavoto masu.
4. Kartupeļus pārnes uz cepešpannu, kurā ir ieklāts cepamais papīrs. Cepamo papīru saloka tā, lai ar to būtu nosegta arī cepešpannas virspuse. Cep 50 minūtes 190 grādu temperatūrā. Pēc tam papīrā izdur caurumus un cep vēl 10 minūtes, līdz kartupeļu garoza kļūst rožaina.
Lasi arī: Īsts hīts Jaungada ballītei: salāti “Sniega karaliene” – īpaši patiks vīriešiem (foto recepte soli pa solim + VIDEO)
Biežāk cepiet jaunos kartupeļus cepeškrāsnī! Pasniedziet tos kopā ar dārzeņu salātiem bez smagām un kaitīgām mērcēm. Dalieties receptē ar citiem un noteikti paturiet prātā paši!
[…] LASI VĒL: Cepti kartupeļi – garšīgākie kādus būsiet ēduši; Recepte ar mazu noslēpumu […]