Četras lietas kurām sekot savās sporta likmēs

Būsim godīgi. Ja tev rūp, cik labi tev veicas sporta likmju veikšanā, taču tu nepiefiksē savas pagātnes likmes, tu esi traks.

Ne tikai traks, bet arī radi augsni neveiksmēm. Savu likmju fiksēšana ir ne tikai veids, kā saprast, kā tev veicas, bet arī veids, kā uzlabot savus paradumus un stratēģiju.

Sporta-likmes.com apkopojis četras svarīgākās lietas, kam sekot līdzi savās veiktajās sporta likmēs

Pamati

Pirms lēkt pārējās lietās, svarīgi ir pievērst uzmanību pamatiem. Tas, ka tie ir pamati, nenozīmē, ka tie nav nozīmīgi. Principā, tās ir būtiskākās lietas, kam pievērst uzmanību un sekot. Šeit ir piecas lietas, kuras regulāri fiksēt:

  • Likmes datums;
  • Likmes veids;
  • Likmes summa;
  • Koeficients;
  • Iznākums;

Šis ir pats minimums, ko pierakstīt par katru izdarīto sporta likmi. Protams, pārskatāmības labad tās nepieciešams fiksēt tabulās vai citā līdzīgā veidā. Lai gan ir svarīgi skatīties uz veiktajām likmēm kā uz vienu veselumu, nozīmīgi ir arī sadalīt tās pa sporta un likmju veidiem.

Spēlētājs noteikti grib zināt, kuros sporta veidos viņam padodas vislabāk, un kuros vēl nepieciešams uzlabot savu sniegumu. Bez šādas informācijas ir neiespējami radīt jebkādas pozitīvas pārmaiņas, ja kāda aspektā neveicas.

Pārliecības līmenis

Regulārie spēlētāji veic savas izvēles dažādos pārliecības līmeņos. Šādas informācijas regulāra pierakstīšana ļauj identificēt vietas, kurās pārdomāt stratēģiju. Piemēram, ja spēlētājs ilgstoši zaudē zemas pārliecības likmes, viņš pārstās tās veikt attiecīgajā sporta veidā. Savukārt, ja zaudējumu sērijā likmes, uz kurām ir bijusi liela pārliecība, spēlētājs pārdomās savu stratēģiju un veidus, kā veic savu izvēli.

Savu pārliecības līmeni vislabāk mērīt skalā no 1 līdz 10, kas ļaus to vieglāk pārskatīt lielākos apjomos. Piefiksēt pārliecības līmeni, ir svarīgi piefiksēt uzreiz pēc likmes veikšanas, nevis, piemēram, attiecīgā notikuma vidū.

Galvenais iemesls likmes veikšanai

Lai gan likmes veikšanā ir daudz kritēriji, pārsvarā ir viens vai divi galvenie iemesli attiecīgās izvēles veikšanai. Iemeslu fiksēšana ļauj atklāt lietas, kas sekmē uzvaras vai tieši otrādi, dzen zaudējumos.

Pieņemsim, ka spēlētājs analizē savas izdarītās basketbola likmes pēc galvenajiem iemesliem to izdarīšanā. Analīzē tiek atklāts, ka liela daļa uzvarošo likmju tiek veikta uz mājiniekiem ar stiprām aizsardzībām, kas nav favorītu lomā. Novērojot tendenci, spēlētājs pievērsīs tai lielākumu uzmanību lēmumu pieņemšanā.

Protams, svarīgi, lai tendence atklājās lielākā likmju klāstā, nevis tikai dažās izvēlēs. Ja esi zaudējis 20 likmes viena iemesla dēļ, tad tā ir tendence, kuru ņemot vērā der pārskatīt savu stratēģiju.

Cik tuva bija uzvara vai zaudējums

Papildu statistika, kas ļauj saprast stratēģijas lietderīgumu ir tas, cik tuva bijusi uzvara vai zaudējums.

Piemēram, ja kādā izmantotajā stratēģijā spēles tiek uzvarētas par 5-6 punktiem, tas varētu nozīmēt, ka to der sākt izmantot vairāk. Savukārt, ja izmantotajā stratēģijā spēles tiek zaudētas par vienu punktu, tad to jāizmanto tādā pašā līmenī vai mazāk.

Arī šeit kopsakarībām ir jābūt ļoti būtiskām, lai izdarītu kādas lielākas pārmaiņas.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment