Cik jauki! Kafejnīca, kura dod “otro iespēju’’ bezpajumtniekiem!

Juliuss Ibrahims mācās universitātes pēdējā kursā un plāno atvērt kafejnīcu ar lielu un būtisku atšķirību, kas var mainīt ne viena vien cilvēka dzīvi.

Kafejnīca “Second Shot” jeb “Otrā iespēja” pasniegs gardu kafiju un palīdzēs Londonas bezpajumtniekiem vai cilvēkiem, kuri nonākuši grūtības, nostāties uz kājām, strādājot šajā kafejnīcā.

“No klientu viedokļa mēs vēlamies pasniegt ļoti labu kafiju un nodrošināt brīnišķīgu klientu pakalpošanu, bet no otras puses, mēs vēlamies sniegt roku cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ nespēj atrast darbu, kas noved viņus līdz dzīvei uz ielas,” stāsta Juliuss.

Viņš vēlas piesaistīt aptuveni 75 000 tūkstošus britu mārciņu ar investoru palīdzību, lai atvērtu “Second Shot” kafejnīcu ķēdi, kura radītu uzlabojumus sabiedrībā.

second shot

“Šajā projektā es ne par ko citu nespēju domāt, kā vien par to, lai mēs spētu uzlabot bezpajumtnieku situāciju Londonā. Es šo nedaru peļņas dēļ, bet gan, lai radītu iespējas,” atzīst idejas autors.

Ja izdosies piesaistīt investorus, tad pirmā kafejnīcas atvēršana tiek plānota decembra sākumā.

Ideja ir tāda, ka ik pēc 6 mēnešiem tiks nolīgtas 3 baristas, kuri ir bezpajumtnieki. Viņiem tiks maksāta pienācīga alga, lai viņi spētu arī iekrāt tālākai dzīves nodrošināšanai. Nav neieciešams, ka šie cilvēki vēlas strādāt klientu apkalpošanā ilgtermiņā, bet mēs dodam iespēju viņiem atkal nonākt darba vidē un nostāties uz kājām.

homeless in london

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Izrādās, tas ir vienkārši.</cite>

    Kā nopelnīt 800 € vienā dienā? Izrādās, baigi vienkārši. Vakar uzgāju vienu adresi, saucās “JackpotsStrategy” https://goo.gl/3OxSEu un viņa principā piedāvā uzģenerēt loterijas skaitļus, balstoties uz dažādiem algoritmiem. Prikola pēc izdomāju, ka nav ko zaudēt, jo loterijas biļete maksāja ap 10-20 € (šobrīd tur ir pieejams kupons ar 50% atlaidi) un tā nav baigā nauda. Šorīt skatos, ka dažas no nopirktajām biļetēm ir izrādījušās veiksmīgas (uzminēti 60-70% skaitļu) un laimēti apaļi 800 €. Neslikti priekš ieguldītiem 10-20 €, ne? 🙂

Leave a Comment