Cilvēki, kam pāri 60, dalās ar vērtīgām dzīves atziņām

1. Cilvēki saka, “Pārliecinies, ka iegūsti darbu un dari to, kas tev patīk!” Tas nav labākais ieteikums. Labākais darbs ir tas, kuru dažreiz mīli, lielākajā daļā laika vari paciest un to darot saņem pietiekoši, lai apmaksātu rēķinus. Neviens nespēj katru dienu mīlēt savu darbu.

2. Gadi paiet vienā elpas vilcienā. Neprecies jauns. Dzīvo savu dzīvi. Dodies ceļojumos. Dari lietas. Neatkarīgi no tā, vai tev ir pietiekoši daudz līdzekļu, sakravā somas un dodies turp, kur vari atļauties doties. Kamēr tev uz kakla nav atbildības nastas, neko nepērc. Apskati pasauli. Aplūko ceļojumu žurnālus, izvēlies galamērķi un dodies turp!

3. Neuztver dzīvi pārlieku nopietni. Pat tad, ja šķiet, ka viss ir tumšs un bezcerīgs, pasmejies par to, cik dzīve ir absurda.

4. Patiess draugs skriešus metīsies pie tevis, ja piezvanīsi viņam 2:00 no rīta. Visi pārējie ir tikai paziņas.

5. Vissvarīgākais cilvēks tavā dzīvē ir tas, kurš piekrita ar tevi dalīties itin visā. Izturies pret šo cilvēku pienācīgi.

6. Bērni izaug ļoti ātri. Pārliecinies, ka izbaudi ikkatru mirkli, kad esi kopā ar viņiem.

7. Neviens nenomirst domājot, kaut būtu strādājis vairāk. Strādā smagi, bet neuzskati, ka darbs ir svarīgāks par ģimeni draugiem vai pat par tevi pašu.

8. Tava dzīve var būt ilga un tā var būt īsa – neviens to nezina. Lai arī kā būtu, tici man, tu vēlāk vēlēsies, kaut jaunībā būtu labāk par sevi rūpējies.

9. Ja dzīve tevi nomāc, atgriezies esošajā mirklī un baudi visu, kas ir skaists un sniedz tev mierinājumu. Ievelc dziļi elpu, atslābinies.

10. Ēd un sporto tā, it kā tu būtu ar diabētu sirgstošs sirds slimnieks – tad tu par tādu nekad nekļūsi.

11. Mums dota tikai viena dzīve uz šīs zemes. Nepiecelies saprotot, ka esi 60 gadus vecs un neesi izdarījis lietas, par kurām sapņoji.

12. Iespējams, ka šis nav viedākais padoms, bet es domāju, ka tas ir svarīgi… Tīri zobus regulāri, zobu problēmas ir briesmīgas.

13. Neuzskati citu cilvēku teikto par pamācošu sprediķi. Padomu vari jautāt cilvēkam, kuru cieni, tomēr ņem vēra arī esošo situāciju un pieņem lēmumu pats. Mans ieteikums ir pieņemt pašam savus lēmumus.

14. Lietas ir tik vien kā lietas. Nepieturies pie materiālām vērtībām, tā vietā cieni laiku un pieredzi.

15. Locītavas, kuras traumēsi šodien, atspēlēsies vēlāk. Arī tad, ja domāji, ka tās pilnība sadzijušas. Tici man!

16. Novērtē sīkumus un dzīvo tagadnē. Mums nav ļauts šajā pasaulē uzkavēties mūžīgi, tādēļ izbaudi to, ko dari tagad. Tā vietā, lai nosūtītu īsziņu, paņem telefonu un piezvani kādam. Šie mirkļi būs neaizmirstami.

17. Apmaksā rēķinus un nepaliec nevienam parādā. Ja es pats būtu maksājis par lietām, kuras iegādājos kredītā, man nebūtu jāmaksā procenti vēl šodien un es varētu mierīgu sirdi doties pensijā.

18. Greizsirdība sabojā attiecības. Uzticies mīļotajam cilvēkam, kam gan citādi tu vēl vari uzticēties?

19. Ja sapņo par kaut ko grandiozu vai šķietami neiespējamu, tiecies uz to. Novecojot šī vēlme kļūs vēl nepieejamāka.

20. Kad pirmo reizi satiec kādu cilvēku, apstājies un padomā, ka patiesībā tu neko par šo personu nezini. Tu redzi rasi, vecumu, dzimumu, drēbes. Aizmirsti par to visu. Tu neko nezini. Aizspriedumi ierobežo tavu dzīvi un arī citu cilvēku dzīves.

Avots: brightside.me

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment