CSDD paziņo, ka šiem transportlīdzekļiem ir iespējams veikt Tehnisko apskati mājās – kuriem transportlīdzekļiem?

CSDD ziņo, ka dažiem transportlīdzekļiem var veikt Tehnisko apskati mājās. Mēs precizēsim, uz kuriem transportlīdzekļiem tas attiecas, jo ir norādīts, ka tas neattiecas uz visiem.

 

Kā tiek veikta CSDD tehniskā pārbaude Latvijā?

 

CSDD (Ceļu satiksmes drošības direkcija) Latvijā veic tehnikas pārbaudi, kas ir obligāta transportlīdzekļiem, lai nodrošinātu to drošu un videi draudzīgu darbību. Šī pārbaude ietver transportlīdzekļa tehnisko un apkopes stāvokļa novērtēšanu atbilstoši noteiktajiem standartiem un prasībām.

 

Tehniskā pārbaude parasti tiek veikta CSDD tehnikas apskates stacijās, kur speciālisti rūpīgi novērtē transportlīdzekli, veicot šādas darbības:

 

Transportlīdzekļa dokumentu pārbaude: Tiek veikta pārbaude transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentiem, lai nodrošinātu to derīgumu un pareizu informāciju.

 

 

Tehniskā pārbaude: Transportlīdzekļa tehnikas stāvoklis tiek pārbaudīts, iekļaujot bremžu sistēmu, stūres un pakāpieniņu stāvokli, gaismas un signāla sistēmu, riepu nodilumu un citus būtiskus aspektus.

 

 

Emisiju pārbaude: Tiek veikta pārbaude transportlīdzekļa izmešu gāzu emisijām, lai nodrošinātu atbilstību noteiktajiem ekoloģiskajiem standartiem un prasībām.

 

Drošības pārbaude: Transportlīdzekļa drošības elementi, tostarp drošības jostas, drošības gaisa spilventiņi, un drošības jauda, tiek pārbaudīti, lai nodrošinātu braukšanas drošību.

 

 

Ja visi šie testi veiksmīgi izieti un transportlīdzeklis atbilst visām prasībām, tam tiek izsniegts pozitīvs tehniskās pārbaudes sertifikāts, kas nepieciešams, lai to reģistrētu un izmantotu ceļiem. Tomēr, ja tiek atklātas neatbilstības vai defekti, īpašniekam ir jānovērš šie trūkumi, lai iegūtu atļauju transportlīdzekli izmantot ceļiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

 

Tagad ir ziņots, ka noteiktiem transportlīdzekļiem ir iespējams veikt Tehnisko apskati pat mājas apstākļos! Šo procesu skaidro, kā un kādā veidā to labāk darīt. Sāksim noskaidrot, par kuriem transportlīdzekļiem ir šī iespēja!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment