CSDD paziņo, ka šiem transportlīdzekļiem ir iespējams veikt Tehnisko apskati mājās – kuriem transportlīdzekļiem?

 

CSDD ir īsais nosaukums, kas nozīmē “Ceļu satiksmes drošības direkcija”. Tas ir Latvijas valsts aģentūra, kura uzņemas atbildību par ceļu satiksmes drošību un reglamentē visus saistītos jautājumus. CSDD nodrošina dažādas funkcijas un pakalpojumus, tostarp:

 

Transportlīdzekļu reģistrācija un administrēšana: CSDD vada Latvijas transportlīdzekļu reģistrācijas un administrācijas procesus, kas ietver jaunu transportlīdzekļu reģistrāciju, reģistrācijas maiņu, dokumentu izsniegšanu un citus saistītos uzdevumus.

 

Tehniskā pārbaude: CSDD rūpējas par transportlīdzekļu tehnisko pārbaudi, lai garantētu to atbilstību drošības un ekoloģiskajiem standartiem.

 

Ceļu satiksmes noteikumu izstrāde un uzraudzība: CSDD aktīvi piedalās ceļu satiksmes noteikumu izstrādē un to ievērošanas uzraudzībā, lai nodrošinātu, ka ceļu satiksme notiek droši un kārtīgi.

 

 

Izglītība un informēšana: CSDD sniedz sabiedrībai izglītojošu un informatīvu atbalstu par ceļu satiksmes drošības jautājumiem, organizējot kampaņas, nodarbības un citas iniciatīvas.

 

Tagad parunāsim ar transportlīdzekļiem..

 

 

Pavasaris ir iestājies, un ielās arvien biežāk var redzēt traktortehniku. Lai šie traktori varētu droši piedalīties ceļu satiksmē, tiem ir jāveic tehniskā apskate.

 

Lauksaimniekiem ir daudz darbu, tāpēc, lai tiem būtu ērtāk, traktori tiek pārbaudīti vienā vietā, kur tos apmeklē inspektori, nevis transportējot tos uz tehnisko apskati. Apskate tiek iekļauta iepriekšējā izbraukuma grafikā, un traktortehnikas īpašniekiem ir iespēja izvēlēties piemērotāko dienu un vietu.

 

Inspektori šoreiz apmeklējuši Griškānu ciemu Rēzeknes novadā. Lai gan vīrieši smaida, tomēr jūtama maza uztraukuma deva. Neveiksmīgai pārbaudei varētu būt nepatīkamas sekas, jo nākamajai reizei būs jāgaida ilgāk, kas varētu traucēt lauku darbiem, un tas noteikti nav pieņemami.

 

 

Darba sezonas laikā grafiks ir tik blīvs, ka vīrieši novērtē inspektoru pieejamību pat mazākajos pagastos.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Traktoriem ir vēl viena unikāla iespēja, ko automašīnu vadītāji var tikai sapņot – inspektori var tikt izsaukti uz mājām. Par šo pakalpojumu jāmaksā 30 eiro, taču ja kaimiņi vai pašiem ir vairāki traktori, tas noteikti izrādās ļoti izdevīgi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment