CSDD redzētais izraisīja pārsteigumu un lielu sašutumu vīrietī: “Nu tas nav nopietni!”

Vīrietis bija pārsteigts, atklājot, ka noteiktie CSDD pakalpojumi ir ievērojami kāpinājušies cenu ziņā salīdzinājumā ar iepriekšējo pieredzi. Tomēr vēlāk viņam tika sniegts izskaidrojums, kas pauda, kāpēc šīs izmaiņas bija notikušas, un tas palīdzēja viņam saprast un pieņemt šo situāciju.

 

Vīrietis bija pārsteigts, atklājot, ka noteiktie CSDD pakalpojumi jau ilgu laiku nebija mainījušies cenā, bet tagad bija plānots tos pārskatīt un palielināt.

 

Galvenās izmaiņas skars komersantus, kuri reģistrē transportlīdzekļu tirdzniecības vietas, jo cena tiks paaugstināta no 14 eiro līdz 174 eiro. Šī cena tiek pamatota ar papildu pārbaudēm, kas tiek veiktas reģistrācijas procesā.

 

Cenu pieaugums būs ievērojams, ja runājam par numura zīmēm ar noteiktu ciparu kombināciju, piemēram, vienu ciparu vai ciparu sēriju, kurā pārējie ir “0”. Šādiem numuriem cena pieaugs no 300 līdz 500 eiro. Parastajām numura zīmēm cenu pieaugs būs mazāks, aptuveni par 1,69 eiro.

 

B kategorijas vadīšanas eksāmena sadaļa, kas attiecas uz spēkrata izmantošanu, izmaksās nedaudz vairāk – cena pieaugs līdz nepilniem 15 eiro. Tomēr motocikla vadīšanas eksāmena cena būs mazāka.

 

Citas CSDD piedāvāto pakalpojumu cenas tiks mainītas nedaudz mazākā apjomā.

Makaroni noteikti nekad nepielips: 2 vienkārši triki, kurus ir vērts zināt

Satiksmes eksperts Oskars Irbītis uzskata, ka CSDD plānotās cenu izmaiņas nevajadzētu ievērojami ietekmēt autovadītājus. Viņš uzsvēra, ka tarifu paaugstināšana ir mazāka par kopējo cenu pieaugumu valstī.

Lasi vēl: Vaira Vīķe-Freiberga tika spiesta izbraukt no Rīgas; Kas noticis?

Irbītis salīdzina cenu pieaugumu ar degvielas cenas svārstībām, norādot, ka, pildot vienu bāku ar degvielu, autovadītājs jau kompensēs cenu starpību, ko radījusi tehniskā apskate.

Eksperts arī komentē pieaugumu attiecībā uz pieprasītajām numura zīmēm. Viņš uzskata, ka tas galvenokārt ietekmēs negodīgos starpniekus, kuri mēģinās gūt peļņu, pārpērkot un pārdodot šīs numura zīmes. Irbītis ieteic autovadītājiem meklēt numura zīmes internetā, kur tās var atrast par zemāku cenu.

Lasi vēl: Šašliku marinēju tikai šādi: nekāds kefīrs, minerālūdens un vīns – maksimāli vienkārši un gardi

Kopumā Irbītis uzskata, ka CSDD pakalpojumu cenu izmaiņas ir saprātīgas un nenozīmēs būtisku ietekmi uz autovadītājiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment