Mana kaimiņiene pastāstīja, ar ko viņa laista savus stādus, lai tie augtu spēcīgi un veselīgi

Līdz ar pavasara atnākšanu dārzniekiem ir jāsakārto dārzs, kā arī jāsagādā mēslojums un jāparūpējas par sēklu un stādu pieejamību stādīšanai dobēs.

To visu var iegādāties veikalā vai tirgū, taču daudzi dārzkopji izvēlas stādus audzēt paši. Ja jūs piederat pie viņu skaita, tad jums būs interesanti uzzināt, kādi ir mēslošanas līdzekļi agrīnajiem dīgstiem.

Stādu mēslojums

Dīgstus parasti audzē konteineros uz palodzes vai siltumnīcā. Augsne tiem tiek sagatavota iepriekš, un nedēļu pirms sēšanas to ieteicams aplaistīt ar šķidro mēslojumu. Sēklas sēj ar derīgām vielām piesātinātā augsnē, bet turpmāk jaunie augi ir jābaro.

Neatkarīgi no mēslojuma izvēles, stādus obligāti ieteicams barot, kad uz tiem parādās otrā īstā lapa. Pēc tam procedūra jāatkārto ik pēc 10 dienām. Lai nebojātu trauslos dīgstus, mēslojumu lieto, laistot tieši mitrā augsnē. Tas nozīmē, ka mēslojumam vispirms jābūt iepildītam vai izšķīdinātam ūdenī.

Lasi vēl: Retrogrādais Merkurs no 1. līdz 25. aprīlim: ko sagaidīt no šī periodā, un ko nav ieteicams darīt

Dīgstiem pilnvērtīgai attīstībai ir nepieciešams slāpeklis, kālijs un fosfors, tāpēc ir ļoti ērti vienlaikus kompensēt visu barības vielu trūkumu, izmantojot kompleksu minerālvielu preparātu. Ja to lietosiet augu attīstības sākumposmā, tad pirms pirmās ražas nogatavošanās perioda nitrātu līmenis augļos sasniegs normas robežas.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Ja esat kategoriski pret minerālmēslu lietošanu vai varbūt jums vienkārši nav bijis laika tos iegādāties, iesaku pievērst uzmanību tam, kādi ir organiskie mēslošanas līdzekļi no dabīgiem produktiem un improvizētiem materiāliem.

Kā pagatavot dabīgu mēslojumu, lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment