CVK papildina iecirkņu sarakstu ārvalstīs ar vēl trīs iecirkņiem Lielbritānijā un iecirkni Meksikā

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien atbalstīja Ārlietu ministrijas priekšlikumu par vēl četru vēlēšanu iecirkņu izveidošanu ārvalstīs 13.Saeimas vēlēšanās. Vēlēšanu iecirkņu saraksts papildināts ar trīs iecirkņiem Lielbritānijā – Birmingemā, Liverpūlē un Mārgeitā un iecirkni Meksikas galvaspilsētā Mehiko.

Tādējādi 13.Saeimas vēlēšanās darbosies 121 vēlēšanu iecirknis 45 valstīs. Tas ir lielākais ārvalstīs izveidotais iecirkņu skaits Latvijas vēsturē, un par 23 iecirkņiem vairāk nekā 2014. gada Saeimas vēlēšanās.

13.Saeimas vēlēšanās iecirkņi ārvalstīs atradīsies Amerikas Savienotajās Valstīs, Apvienotajos Arābu Emirātos, Austrālijā, Austrijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Beļģijā, Brazīlijā, Čehijā, Dānijā, Ēģiptē, Francijā, Grieķijā, Gruzijā, Igaunijā, Indijā, Islandē, Itālijā, Izraēlā, Īrijā, Japānā, Jaunzēlandē, Kanādā, Kazahstānā, Korejā, Krievijā, Ķīnā, Lielbritānijā, Lietuvā, Luksemburgā, Meksikā, Moldovā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Somijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā, Ukrainā, Ungārijā, Uzbekistānā, Vācijā un Zviedrijā.

Visvairāk vēlēšanu iecirkņu būs Amerikas Savienotajās Valstīs – 21, Lielbritānijā – 19 un Vācijā – deviņi. Zviedrijā būs seši vēlēšanu iecirkņi, pieci iecirkņi darbosies Austrālijā un Kanādā, pa četriem iecirkņiem – Īrijā, Krievijā un Norvēģijā, bet divi iecirkņi būs astoņās valstīs – Austrijā, Baltkrievijā, Brazīlijā, Dānijā, Francijā, Itālijā, Spānijā un Šveicē.

Vēlēšanu iecirkņi būs izvietoti Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās, kā arī citās balsošanai piemērotās telpās – galvenokārt vietējai Latvijas pilsoņu kopienai piederošās telpās.

Saeimas vēlēšanu dienā, 6. oktobrī, iecirkņi ārvalstīs balsotājiem būs atvērti no plkst. 7.00 līdz 20.00 pēc vietējā laika, un tajos balsot varēs ne tikai attiecīgajā valstī dzīvojošie Latvijas pilsoņi, bet arī tie vēlētāji, kuri uz ārvalstīm būs devušies īslaicīgā darba braucienā vai ceļojumā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment