Dāņu meitene aizbēga uz Sīriju, lai kļūtu par ISIS izvarotāju slepkavu; Viņas pieredze ir murgaina

Vispirms viņa devās uz Irāku, bet vēlāk uz Sīriju, un pēc piedzīvotajām kara šausmām, sākot no bērnu paverdzināšanas līdz nāvessodu izpildei, viņa atgriezās mājās.

Par piedzīvotajām kara šausmām viņa stāsta, ka pat esot cīnītājai, viņai  ir grūti lasīt par to, kā desmit gadus veca meitene ir nolemta nāvei, jo asiņo pēc izvarošanas.

Visšausmīgākā pieredze bija kādā ciematā netālu no ISIS kontrolētās Mosula pilsētas Irākā. Viņa atklāja, ka kādā ISIS kontrolētā mājā tiek ieslodzītas un seksuāli izmantotas jaunas meitenes.

“Visas meitenes bija jaunākas par 16 gadiem, un dažas pat ļoti jaunas. Es satiku vienu no viņām slimnīcā. Viņa bija 11 gadus veca sīriešu kristiete, kas nomira, turot manu roku, jo bija stāvoklī ar dvīņiem. Viņas mazā sejiņa bija ļoti pietūkusi. Es atceros, kā ārste raudāja un kliedza uz mani.”

Džoanna atgriezās mājās, bet nekad vairs nespēja skatīties uz pasauli tā kā agrāk. Viņa bija pateicīga, ka ir nokļuvusi atpakaļ, un, lai arī nekas nebija mainījies, bija sajūta, ka viss ir citādi.

Redzot to, kā cieš ISIS upuri, viņas sirdsapziņa lika doties cīņā, par spīti bīstamībai un riskam.  “Es apzinājos, ka varu iet bojā, bet mana dzīve nav svarīgāka par tiem cilvēkiem tikai tāpēc vien, ka dzīvoju citā valstī. Es nespēju noskatīties uz to, kā cieš un iet bojā nevainīgi cilvēki. Sirdsapziņa teica priekšā, kas ir pareizi un nepareizi, jau pirms es devos ceļā. Tāpēc es sapratu, ka vajadzēs rīkoties arī pretēji tam, ko es uzskatu par pareizu. Lai arī ISIS varētu uzbrukt Eiropas Savienībai, es izvēlējos cīnīties ar viņiem tur nevis gaidīt, kad viņi atnāks šeit.”

 

Šobrīd Džoanna joprojām aprod ar dzīvi atpakaļ mājās. Valsts pamešanas dēļ, lai dotos cīņā ar teroristiem, viņai ir atņemta pase un tiesības strādāt. “Valdība uzskata, ka esmu drauds valstij. Man ir skumji, ka tie, kuru labā biju gatava ziedot savu dzīvību, mani nodod.”

Šobrīd viņa turpina politoloģijas un filozofijas studijas Kopenhāgenā.

Joanna-Palani (1) Joanna-Palani (2) Joanna-Palani (3) Joanna-Palani joanna-palani-bullets Screen-Shot-2016-05-28-at-090210 Screen-Shot-2016-05-28-at-090225 Screen-Shot-2016-05-28-at-090238 Screen-Shot-2016-05-28-at-090344 Islamic-State

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Arizon</cite>

    Vispār es šaubos, ka viņa tur darīja ko citu, izņemot selfiju taisīšanu un vārda salikšanu no lodēm. Bet, lai kļūtu populārs, stāstīt var da jebko, ej nu pierādi pretējo.

    • <cite class="fn">kriksine</cite>

      Atvainojos, jo nesmu zinātāja šajā jomā, tāpēc varbūt mans jautājums Jums, iespējams,būs muļķīgs – vai tas ir iespējams, ka atrodoties šajā kara zonā cilvēks varētu tiešām nodarboties tikai ar selfiju taisīšanu? – nu – vai nebūtu tā, ka dzīve piespiež rīkoties? Jūs tā komentējāt par šo, Jūsuprāt, acīmredzot, dumjo, iedomīgo un egoistisko jaunieti, ka ir saidrs, ka esat viens no tiem Drosmīgajiem, kuri ne tikai runā, bet paši arī rīkojas, tāpēc būšu pateicīga par atbildi.

  • <cite class="fn">Arizon</cite>

    Un labi redzams, ka tā nav dāņu meitene.

  • <cite class="fn">swiests</cite>

    izskatās pēc pamuļķes..un raksta autors tāds pats

  • <cite class="fn">rebel</cite>

    selfiji kā padauzai

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Tā kaza nav ne tuvu tur bijusi…

  • <cite class="fn">Kas ir ISISI?</cite>

    Cīnīties ar ISIS? Tā ir jauna teroristu grupa? Jo viņi izklausās līdzīga Islāma valstij.

  • <cite class="fn">Haris56</cite>

    Izskatās, ka viņai mugura ir Latvijas robežsargu krekls.

Leave a Comment