Dabas zīmju vērotājs nosauc detalizētu laika prognozi Decembrim un Jaunajam gadam – pasaka kāda būs turpmākā ziema

 

Vilis Bukšs ir Latvijā zināms dabas zīmju vērotājs, kurš  apkopojis latviešu ticējumus par to kāda ir gaidāma ziema, raksta portāls la.lv.

Vienlaikus viņš atgādina laika vērošanā zīmīgās dienas vasarā un rudenī un prognozēja laiku decembrī. Viņa prognozēm var sekot līdzi blogā  https://meiravietis.typepad.com.

Ticējums par 1. decembri saka, kāda decembra pirmā diena, tāda arī ziema. Zīmes dabā un nozīmīgajās dienās novembrī rāda, ka ziema, vismaz Latvijas austrumos atnākusi uz palikšanu. Decembris paies neliela līdz mērena sala, atkušņu un ne visai liela sniega zīmē.

Kā vēsta Vilis Bukšs savā interneta mājas lapā, zīmīgās dienas augustā ļauj spriest, ka decembrī lielāks sals, ap -15, -18 grādiem varētu būt laikā līdz Ziemassvētkiem un ne ilgāk kā dažas dienas. Novembra beigās bija salīdzinoši vējains laiks un tas nozīmē, ka laikā līdz ziemas saulgriežiem (21. decembris) varētu pieaugt vējainu dienu skaits.

Lasi arī: Šīm četrām zodiaka zīmēm 2019. gads sola īpaši lielu veiksmi

Decembra pirmajā pusē, līdz Lūcijām (13.decembris), viņš prognozē mainīgus laika apstākļus. Dienas, kad būs neliels sals (līdz mīnus 10 grādiem naktīs), mīsies ar atkušņiem.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment