Dabīgas fluorīda alternatīvas zobu veselības uzlabošanai

Piedāvājam piecas dabīgas fluorīda alternatīvas, ko iekļaut savā ikdienas mutes veselības rutīnā.

1. Kokosriekstu eļļa

Kokosriekstu eļļu var lietot zobu pastas vietā. Tai ir antibakteriālas īpašības un tā ir daudz drošāka par triklozānu, kas negatīvi ietekmē endokrīno sistēmu. Kokosriekstu eļļa palēnina zobu puvi izraisošo baktēriju attīstību.

2. Ozonēta olīveļļa

Ozonēta olīveļļa tiek ražota ar ozona injekcijas palīdzību, un to izmanto ozona terapijā. Zobu ārstēšanā tā ir daudz efektīvāka par vairākām tradicionālajām metodēm.

3. Raudenes eļļa

Raudenes eļļa var būt ļoti noderīga zobu veselības problēmu gadījumā. Tā var mazināt zobu sāpes, abscesu un mutes dobuma iekaisumu. Ja ikdienā mutes kopšanai izmanto raudenes eļļu, tad to vajadzētu atšķaidīt, piemēram, ar olīveļļu. To var lietot arī kā mutes skalojamo līdzekli – ar to izskalojot muti un pēc tam izspļaujot.

4. Mirres

Mirres ir vairāku fluorīdu nesaturošu zobu pastu sastāvā, un tās palīdz cīnīties ar sliktu elpu. Tas ir efektīvs līdzeklis arī periodontīta ārstēšanā un uzlabo smaganu veselību.

5. Nīms

Nīmu var izmantot kā lielisku mutes skalojamo līdzekli, kas mazina aplikumu. Gingivīta jeb smaganu iekaisuma gadījumā tam ir gandrīz vai brīnumainas īpašības. Ja vēlies to pamēģināt, veikalos meklē fluorīdu nesaturošu zobu pastu, kuras sastāvā ir nīma koka lapu ekstrakts.

Avots: www.womendailymagazine.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment