Dārznieks pastāstīja, ko viņš ar peonijām izdara jau aprīlī, lai tās ziedētu tik krāšņi kā vēl nekad: efekts ir iespaidīgs!

Foto – Pexels

Daudzi eksperti uzskata, ka labākais peoniju mēslošanas laiks ir tieši pavasarī. Tā kā šogad ziemas temperatūra bija svārstīga, peonijas var mēslot jau aprīļa mēnesī (atkarībā no laika apstākļiem jūsu reģionā). Šīs procedūras laiks ir ļoti svarīgs, un tieši tagad ir ideāli piemērots laiks. Jo visi augi, arī peonijas, mostas dzīvei!

Kāds ir labākais mēslojums peonijām aprīlī?

Lai peonijas ziedētu sulīgās krāsās, tās ir pareizi jāmēslo. Pavasarī pietiek ar vienu mēslojuma devu. Atcerieties, ka tam jābūt bagātīgam ar kāliju, slāpekli, magniju, dzelzi un fosforu. Neaizmirstiet arī izmantot mēslojuma daudzumu atbilstoši ražotāja ieteikumiem. Pārāk liels daudzums gluži vienkārši nevis palīdzēs, bet tieši otrādi – kaitēs jūsu ziediem.

Foto – Pexels

Lasi vēl: Kā un kad pavasarī apgriezt ķiršus: pieredzējušu dārznieku ieteikumi labai ražai

Aprīļa otrajā pusē peonijas vajag “pabarot”

Kā to pareizi izdarīt?

1. Ap peonijām izveidojiet 2-3 caurumus 5 cm dziļumā.
2. Katrā bedrītē ielejiet 1 tējkaroti urīnvielas un 1 tējkaroti kālija nitrāta.
3. Bedrītes pārklājiet ar augsni un aplejiet ar ūdeni.

Foto – Pexels

Peonijas ļoti labi reaģē uz mēslošanu ar kompostu un kūtsmēsliem. Šāda apstrāde papildus piesātinās augsni ar ziediem nepieciešamajām barības vielām. Un tās izskatīsies patiešām brīnišķīgi laikā, kad tās sāks ziedēt!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment