Daudziem Latvijas šoferiem nepatīkama ziņa – Ministru kabinets jau pieņēmis lēmumu

Ministru kabinets jau ir nolēmis, ka Latvijas ceļus drīzumā noklās jauni videonovērošanas un ātruma kontroles mehānismi – radari.

To iegādei un uzstādīšanai tiks iztērēti miljoniem eiro. Turpāk rakstā izklāstīsim kā noritēs darbs pie šā projekta un kad kas notiks.

Raksta beigās ievietojam aptauju, lai varat izteikt savas domas par šo iniciatīvu.

15. augustā Valdības sēdē tika pieņemts lēmums par projektu “Tehniskās nodrošināšanas un digitālo inovāciju integrācija izmeklēšanas procesā, lai uzlabotu darbību, kas saistīta ar sabiedriskās kārtības uzturēšanu un drošības monitoringu, izmantojot Atveseļošanas fonda līdzekļus.”

Valdība norāda, ka šī iniciatīva mērķē uz tiesībsargājošo iestāžu ikdienas darba atvieglošanu, lai nodrošinātu sabiedrības drošību.

Projekta īstenošanu vadīs Iekšlietu ministrijas Informācijas centrs, sadarbojoties ar Valsts policiju un VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Projekta īstenošanā, kas veido daļu no valsts lielā mēroga iniciatīvas “Valdības modernizācija un digitālā transformācija pakalpojumu jomā, ieskaitot uzņēmējdarbības vidi”, ir plāns attīstīt tehnoloģisku platformu, kas balstās uz video novērošanas risinājumiem.

 

Identificēs numurus

Šī platforma tiks izmantota, lai identificētu un reģistrētu valsts numura zīmju transportlīdzekļus, kas pārvietojas pa Latvijas teritoriju. Šajā procesā tiks fiksēta informācija par transportlīdzekļa atrašanās vietu, datumu, laiku, attēlu un citiem faktoriem.

Šāds pieejas veids palīdzēs paātrināt izmeklēšanas un atklāšanas procesu noziedzīgo nodarījumu gadījumos.

Tāpat šī platforma atklās situācijas, kad transportlīdzekļi piedalās satiksmē, neatbilstot derīgas tehniskās apskates prasībām vai obligātajai civiltiesiskajai apdrošināšanai, vai arī nepilda autoceļu lietošanas nodevas maksāšanas noteikumus.

Veicināšot kārtību

Ieviešot vienotu tehnoloģisku platformu valsts numura zīmju atpazīšanai un reģistrēšanai transportlīdzekļiem, tiks izmantoti mūsdienīgi datu drošības standartiem atbilstoši tehnoloģiskie risinājumi.

 

Šķir otru lapu, lai piedalītos aptaujā un uzzinātu cik precīzi viss šis izmaksās un tiks ieviests

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment