Daudziem Latvijas šoferiem nepatīkama ziņa – Ministru kabinets jau pieņēmis lēmumu

Šādi pasākumi veicinās sabiedrisko kārtību un drošību valstī. Piemēram, šī platforma ļaus ātri identificēt transportlīdzekļu valsts reģistrācijas numurus un salīdzināt tos ar iepriekš definētiem transportlīdzekļu sarakstiem sistēmā.

Aptauja

Vai atbalsti ieceri palielināt radaru un videonovērošanas sistēmu skaitu uz Latvijas ceļiem?

 

Viss notiks automātiski

Ja notiek saderība, informācija par attiecīgā transportlīdzekļa pārvietošanos tiks automātiski nosūtīta turpmākai reaģēšanai. Sākotnēji šī sistēma plānota, lai reģistrētu aptuveni 100 punktos uz autoceļiem, kuri tiek uzturēti ar VSIA “Latvijas Valsts ceļi”.

Tāpat izmantojot šo projektu, plānots sākt darbu pie pirmā posma Kriminālprocesa informācijas sistēmas (KRASS) izstrādes.

Šī sistēma nodrošinās iespēju veikt izmeklēšanas procesu digitālā vidē, kā arī veikt datu apmaiņu ar Tieslietu ministrijas elektronisko lietu katalogu un nodrošināt lietu izsekojamību. Tas arī veicinās informācijas pieejamību un pārredzamību.

 

Pašlaik, papildus manuālajai dokumentu apstrādei, informāciju par valstī reģistrētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, sāktiem kriminālprocesiem un procesuālajiem lēmumiem kriminālprocesos ir nepieciešams ievadīt KRASS sistēmā, kas prasa lielu darbietilpību un ir manuāls process.

Ar KRASS 1. posma ieviešanu tiks veiktas izmaiņas, kur daži procesa dokumenti, kas līdz šim bija uz papīra, tiks pārveidoti digitālā formātā. Turklāt tiks nodrošināta iespēja elektroniski parakstīt, saskaņot un nosūtīt dokumentus digitālā vidē, veidojot vienotu darba vidi.

Šobrīd, tehnoloģiju attīstībai strauji pieaugot ikdienā, ar to pieaug arī iespējas un nepieciešamība nodrošināt drošu integrāciju informācijas un komunikāciju tehnoloģijās.

Tas ļauj optimizēt sadarbību starp dažādiem dienestiem un specifiskās jomas uzraudzības iestādēm, vienlaikus ievērojot stingras datu drošības prasības.

Projekta izmaksas ir plānotas nepārsniedzot 3 337 856 eiro, kurā ietilpst Atveseļošanas fonda sniegtais finansējums 2 807 280 eiro apjomā, kā arī valsts budžeta līdzekļi, kuri tiks izmantoti, lai segtu pievienotās vērtības nodokļa izdevumus, un to summa nepārsniegs 530 576 eiro.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment