Būsim godīgi: ne vienmēr skatāmies uz pulksteni, kad liekam mutē kārtējo kārumu. Un tajā nav nekā slikta. Taču dažkārt pēc ēšanas mēs izjūtam diskomfortu, vēdera pūšanos, krampjus, un laika gaitā mums rodas liekais svars.
Izrādās, ka tas viss nav velti. Dažreiz tas vai cits ēdiens, kas apēsts nepareizā laikā, var radīt problēmas. Bet neuztraucieties, tagad jūs varēsiet pareizi sadalīt produktus pa laikiem, un jūsu organisms no tiem gūs maksimālu labumu.
Un šeit ir norādīti labākie un sliktākie laiki dažādu pārtikas produktu lietošanai.
Biezpiens
Labākais laiks ēšanai – diena.
Biezpiens veicina gremošanu, nomierina gremošanas sistēmu.
Sliktākais laiks – vakarā.
Īpaši nav ieteicams, ja jums ir nosliece uz saaukstēšanos, veicina gļotu veidošanos.
Rīsi
Labākais laiks – diena.
Dienas laikā vielmaiņa ir daudz ātrāka, kas ļauj sadedzināt visas ogļhidrātu kalorijas.
Sliktākais laiks – vakarā.
Vakaros apēsti rīsi veicina svara pieaugumu.
Ābols
Labākais laiks – rīts.
Pateicoties šķiedrvielām (pektīnam), āboli veicina labu kuņģa un zarnu darbību un novērš aizcietējumus. Pektīns izvada kancerogēnus.
Sliktākais laiks – vakarā un pirms gulētiešanas.
Organiskās skābes izraisa paaugstinātu skābumu un diskomfortu kuņģī. Ābolos esošais pektīns naktī noslogo gremošanas sistēmu.
Saldumi
Labākais laiks – no rīta.
Šajā laikā insulīns, ko ražo mūsu organisms, labāk cīnās ar cukuru no rīta. Dienas laikā ir pietiekami daudz iespēju izlietot kalorijas.
Sliktākais laiks – vakars.
Cukurs veicina svara pieaugumu. Vakaros cukurs kairinoši iedarbojas uz gremošanas sistēmu, izraisot nemierīgu miegu.
Ir vēl daži populāri produkti, kurus mēdzam ēst nepareizā laikā. Lasi nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Vai tiešām vēl viena atvasara: sniegta detalizēta novembra laika prognoze — ko sagaidīt iedzīvotājiem
- Ko pārdevēji patiesībā nevar aizliegt pircējiem veikalos: viņi nav tiesīgi teikt ”nedrīkst” šajās situācijās
- 5 pārtikas produkti, ko Turcijas iedzīvotāji neēd, jo tie tiek uzskatīti par neveselīgiem, bet mēs tos ēdam katru dienu
- Bērnudārza pavāres Sarmas labākā recepte: kā pagatavot ļoti garšīgas ābolu pankūkas
- Draudzene uz Latviju atveda savas valsts gardumus: Vācijā dievina piecus ēdienus, ko mēs nekad neēdīsim
- “Vienojamies tūlīt pat – mums būs atsevišķi budžeti…” Es jums stāstu, kā es devos uz randiņu ar 63 gadus vecu “racionālu” vīrieti