Būsim godīgi: ne vienmēr skatāmies uz pulksteni, kad liekam mutē kārtējo kārumu. Un tajā nav nekā slikta. Taču dažkārt pēc ēšanas mēs izjūtam diskomfortu, vēdera pūšanos, krampjus, un laika gaitā mums rodas liekais svars.
Izrādās, ka tas viss nav velti. Dažreiz tas vai cits ēdiens, kas apēsts nepareizā laikā, var radīt problēmas. Bet neuztraucieties, tagad jūs varēsiet pareizi sadalīt produktus pa laikiem, un jūsu organisms no tiem gūs maksimālu labumu.
Un šeit ir norādīti labākie un sliktākie laiki dažādu pārtikas produktu lietošanai.
Biezpiens
Labākais laiks ēšanai – diena.
Biezpiens veicina gremošanu, nomierina gremošanas sistēmu.
Sliktākais laiks – vakarā.
Īpaši nav ieteicams, ja jums ir nosliece uz saaukstēšanos, veicina gļotu veidošanos.
Rīsi
Labākais laiks – diena.
Dienas laikā vielmaiņa ir daudz ātrāka, kas ļauj sadedzināt visas ogļhidrātu kalorijas.
Sliktākais laiks – vakarā.
Vakaros apēsti rīsi veicina svara pieaugumu.
Ābols
Labākais laiks – rīts.
Pateicoties šķiedrvielām (pektīnam), āboli veicina labu kuņģa un zarnu darbību un novērš aizcietējumus. Pektīns izvada kancerogēnus.
Sliktākais laiks – vakarā un pirms gulētiešanas.
Organiskās skābes izraisa paaugstinātu skābumu un diskomfortu kuņģī. Ābolos esošais pektīns naktī noslogo gremošanas sistēmu.
Saldumi
Labākais laiks – no rīta.
Šajā laikā insulīns, ko ražo mūsu organisms, labāk cīnās ar cukuru no rīta. Dienas laikā ir pietiekami daudz iespēju izlietot kalorijas.
Sliktākais laiks – vakars.
Cukurs veicina svara pieaugumu. Vakaros cukurs kairinoši iedarbojas uz gremošanas sistēmu, izraisot nemierīgu miegu.
Ir vēl daži populāri produkti, kurus mēdzam ēst nepareizā laikā. Lasi nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Būtiska informācija visiem, kuriem pieder zeme: ”No 6.janvāra gaidāmas kardinālas izmaiņas”
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk
- “Bez manas pensijas tu neiztiksi,” mans vīrs ķiķināja, “Trīs mēnešu laikā es aizbraucu uz Jūrmalu”
- Mana draudzene Liene strādā par parastu kasieri lielveikalā un viņa nolēma padalīties ar veikalu ”knifiņiem”
- Ienākošais zvans un tūlītēja pārtraukšana: kas to dara un kāpēc tas vispār notiek
- Šefpavārs no Jelgavas man pastāstīja, kā svētkos pagatavot daudz interesantāku rasolu: viņš tam pievieno tikai vienu neparastu sastāvdaļu













