Banāni
Labākais laiks – pusdienu laiks.
Banāni veicina gremošanu, jo tajos ir daudz šķiedrvielu. Banāni ir dabiski antacīdi (samazina skābuma līmeni), kas palīdz neitralizēt grēmas.
Sliktākais laiks – vēlu vakarā.
Vakaros apēsti banāni var izraisīt gļotu uzkrāšanos un saaukstēšanos. Banānus ēdot tukšā dūšā, augsts magnija saturs banānos var izraisīt kuņģa darbības traucējumus.
Gaļa
Labākais laiks – dienas laikā.
Gaļa ir grūti sagremojams produkts; augsta olbaltumvielu satura dēļ tā uzlabo fizisko izturību un koncentrēšanās spējas.
Lasi vēl: Slavenais Pāvels Globa nosaucis zvaigžņu zīmes, kurām rudens sākums nebūs viegls laiks
Sliktākais laiks – vakars.
Vakarpusē apēsta olbaltumvielu maltīte pasliktina gremošanas sistēmu un izraisa trauksmi. Uztura bagātinātāji veicina gremošanas sistēmas darbības traucējumus un izraisa nemierīgu miegu.
Pākšaugi
Labākais laiks – vakars.
Ar šķiedrvielām bagātas pupiņas, pākšaugi un lēcas veicina gremošanu un pazemina holesterīna līmeni; Pētījumos ir pierādīts, ka tās veicina labu miegu.
Sliktākais laiks – no rīta.
Rīta vai pēcpusdienas laikā ēdot šķiedrvielām bagātus pākšaugus, jūs riskējat palielināt apetīti un pēc tam apēst papildu kalorijas.
Siers
Labākais laiks – agri no rīta.
Dažiem veģetāriešiem tas ir lielisks gaļas aizstājējs. Mērenā daudzumā tas novērš svara pieaugumu un vēdera uzpūšanos.
Sliktākais laiks – vakars.
Grūti sagremojamais siers var izraisīt gremošanas traucējumus un svara pieaugumu.