Dievīgas kartupeļu mēlītes, smeķīgākas par ceptiem kartupeļiem un veselīgākas par čipsiem. Pagatavoju vien 3 minūtēs!

Gatavošanas gaita:

Izvēlamies lielus kartupeļus. Ja tie ir mazi vai nelieli, ņemam vairāk nekā četrus. No garšvielām izmantojam visu, kas ir garšīgs, aromātisks un pikants.

Kartupeļus nomizojam un sagriežam aplīšos, nosusinām ar papīra salvetēm, lai noņemtu lieko mitrumu.

Pārklājam cepešpannu ar pergamentu un uzkaisām parasto vai jūras sāli.

Virsū liekam kartupeļu kārtu, uzberam sāli un pārkaisām ar aromātiskiem garšaugiem un garšvielām, kaltētiem ķiplokiem, dillēm un piparu maisījumu.

Cepam līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes, tad apgriežam aplīšus otrādi un cepam vēl 10 minūtes.

Kartupeļu mēlītes pasniedzam galdā kopā ar dažādām mērcēm. Mūsu ģimenē iecienīta majonēzes mērcīte ar smalki sagrieztām dillēm, ķiplokiem un pipariem. Vēl gardāk sanāk, ja mērcei pievieno rīvētu marinētu vai svaigu gurķi.

Majonēzi varam arī sajaukt ar sinepēm pēc savas gaumes (pikantām, saldām, amerikāņu vai franču sinepēm). Šī asā mērce lieliski sader ar kartupeļiem un gaļas uzkodām, kuras pasniedz kopā ar kartupeļiem.

Izmēģini arī tu šo vienkāršo un neticami gardo kartupeļu pagatavošanas recepti! Ja tev garšoja, padalies ar to sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment