Diemžēl piektdienas rīts sācies ar traģēdiju Jēkabpils pusē

Aizvadītajā diennaktī, no 15.decembra plkst.6:30 līdz 16.decembra plkst.6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņemti 53 izsaukumi – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 9 izsaukumi bija nepatiesi.

Saukas ezera rietumu pusē Jēkabpils novada Saukas pagastā ugunsdzēsēji glābēji aptuveni 50 metrus no krasta atrada ledū ielūzušu un mirušu cilvēku.

 

VUGD atgādina, ka ledus ir ļoti bīstams. Ledus kārta joprojām veidojas un ir ļoti nevienmērīga, un uzsnigušais sniegs neļauj veidoties ledum!

 

Plkst. 20.53, VUGD saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Ēdoles pagastu, kur ziņots par dūmiem trīsstāvu dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsēji glābēji, ierodoties, konstatēja, ka no ēkas pirmā stāva nāk dūmi, savukārt otrajā stāvā bija iesprostoti vīrietis un suns. Ugunsdzēsējiem izdevās izglābt vīrieti un suni. Stipro dūmu cēlonis bija ugunsgrēks, kas dega pie apkures katla 6m2 platībā. Darbs notikuma vietā beidzās plkst.22.42.

Šorīt pulksten 5:33 tika saņemts izsaukums no Alūksnes novada Jaunalūksnes pagasta par katlu telpas aizdegšanos vienstāvu dzīvojamās mājas pagrabā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens ugunsgrēkā cietusī persona. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 8:42.

LASI VĒL: Tiek publiskota jauna informācija par būtiskajām laikapstākļu izmaiņām, kas notiks nedēļas sākumā

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem par sodrēju degšanu ēkas dūmvadā, trīs automašīnām, malkas grozu un piecos gadījumos bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu. Papildus devušies uz izsaukumiem par dārza mājiņas sienu un jumta degšanu, elektrisko sildītāju, atkritumiem, bet divos gadījumos malku un sadzīves mantas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment