Divriteņu galds- glābs Tavu biroja ikdienu!

 

“Visas dienas pavadīšana sēdus ir ļoti kaitīga mūsu veselībai,” apgalvo Lukas Karrs, Aiovas universitātes asistējošais profesors, veselības un cilvēku psiholoģijā. “Pētījumi ir atklājuši, ka pārlieku ilgstoša atrašanās sēdus pozā daudziem pasliktina fizisko un psihosociālo veselību, tā rezultātā var veidoties aptaukošanās, kardiometaboliskās slimības, vēzis, stress, depresijas simptomi un kognitīvo funkciju pazemināšanās.”

Papildus, Karrs apgalvo, ka pētījumi ir atklājuši, ka šo sēdus pavadīto dienu nevar vērst par labu sportojot. Negatīvos efektus nevar labot regulāri sportojot. Karrs ir pārliecināts, ka ofisa sporta zāle nevar atrisināt problēmas, ko radījis sēdošs darbs.

Karrs, kopā ar zinātnieku grupu rekrutēja 54 darbiniekus , lai pārbaudītu, vai viņiem izdosies iedrošināt testa grupu lietot zem viņu galda esošās ar pedāļiem aprīkotās iekārtas. Eksperiments norisinājās 16 nedēļas, 27 dalībnieki mina pedāļus aptuveni 50 minūtes dienā, bet citi lietotāji mina pedāļus pat divas vai trīs stundas. Par pārsteigumu, 70% no pētījumā iesaistītajiem lūdza, lai viņiem turpina atļaut izmantot šīs ierīces arī pēc eksperimenta beigām. Tie, kuri visvairāk mina pedāļus darba laikā, atklāja, ka uzlabojas viņu koncentrēšanās spējas, apgalvojot, ka esot aktīvam palielinās produktivitāte.

Karrs ir pārliecināts, ka fizisku vingrinājumu izpilde darbā var palīdzēt ietaupīt darbinieka laiku. “Tā vietā, lai darbinieki pēc darba dotos uz sporta zāli, viņi atrodoties darbā varēja nodarboties ar sportu un atlikušo laiku veltīt citām nodarbēm. Tas ļauj viņiem vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni un tas ir ļoti pozitīvi.” Viņš uzsvēra, ka pētījuma galvenais atklājums ir tas, ka ar pedāļiem apveltītajām ierīcēm ne tikai jābūt ērtām, bet arī privātām. Citādi, darbinieki justos neveikli, lietojot kāda cita ierīci.

Avots: theatlantic.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment