Dokumentālā filma stāsta Norvēģijas lasi – kad izlasīsi, padomāsi, vai gribi viņu vēl pirkt

Norvēģijā zvejniecība ik gadu nes 4 miljardu lielu peļņu, kas ieņemt otro vietu uzreiz aiz naftas ieguves apjoma. Grandiozs bizness! Protams, ražotājam nebūtu izdevīgi, ja patērētājs zinātu, ka patiesībā šis produkts satur lielu daudzumu ķīmisko vielu, un to var pamatoti saukt par vistoksiskāko pārtikas produktu pasaulē. Žurnālistu iegūtā informācija radīja patiešām skaļu skandālu.

Mazā norvēģu fermā var izaudzēt līdz pat 2 miljoniem zivju vienlaicīgi. Protams, tā kā vienuviet nemitīgi atrodas ļoti daudz zivju, tās nemitīgi slimo.

Šobrīd tur ir visīstākā epidēmija: zivīm ir novērota aizkuņģa dziedzera nekroze un infekciozā anēmija. Lai paglābtu zivis no inficēšanās, ūdenī tiek ieliets pesticīds, kas gaļu padara toksisku.

красная рыба фото

Zivis cieš arī no jūras utīm: parazīta, kas ātri tās nonāvē. Lai saglabātu dārgo preci, ražotāji ir gatavi darīt visu, tādēļ uz pesticīdiem viņi nežēlo. Mīnuss ir tāds, ka tie pesticīdi paliek arī pašā produktā! Darbinieki staigā apkārt ar gāzmaskām, bet vēlāk pārdod šādu preci bez jebkādiem sirdsapziņas pārmetumiem.

“50% mencu un lašu speciālajās audzētavās jau piedzimst ar mutācijām. Viņas nevar aizvērt muti. Tā jau ir gēnu mutācija un, lai tā izzustu, jūrā būtu jānodzīvo 8 paaudzēm. Ja cilvēks ieraudzītu šādu zivi, noteikti neēstu, bet, ja tai nogriež galvu – nekādu problēmu…”

Lai saprastu, cik ļoti kaitīgas ir šīs zivis, atliek vien noskatīties video… Ārprāts!

Pārtikā lietojot toksiskas zivis, mēs pakļaujam savu veselību lielam riskam. Lasī uzkrājušies toksīni var nopietni ietekmēt mūsu iekšējo orgānu darbību.

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment