Kādu matraci izvēlēties pasakainiem sapņiem un labai veselībai ?

Sūdzības par miega kvalitāti ir vienlīdz raksturīgas sievietēm un vīriešiem, jauniešiem un senioriem, sportistiem un ne pārāk aktīviem cilvēkiem. Izplatītākie problēmu iemesli ir slikts matracis un nervozi sapņi, kas neļauj izgulēties pat astoņu stundu laikā. Lasi šajā rakstā par to, kādi mēdz būt sapņu veidi, kā tikt galā ar sliktiem sapņiem, un kā te var palīdzēt Dormeo matrači!

Dormeo matrači

Foto: Shutterstock.com

4 sapņu veidi

Parasti cilvēki neatceras savus sapņus, taču, pateicoties zinātniskajiem pētījumiem un uzkrātiem datiem, sapņus iespējams klasificēt dažādās kategorijās. Izplatītākie sapņu veidi ir:

  • dienas sapņi. Pat esot nomodā, cilvēks ne vienmēr var kontrolēt savu apziņu. Dienas sapņošanas fenomens ir raksturīgs cilvēkiem, kas spēj atraisīt iztēli ikdienas apstākļos un ļauties fantāziju spēkam; 
  • apzināti sapņi. Sapņotājam sapņa vide šķiet reāla, bet daži cilvēki spēj noteikt, ka piedzīvotais notiek tikai sapnī. Apzināta sapņošana līdzinās interaktīvai spēlei, kuras sižetu var mainīt pats sapņotājs;
  • murgi. Murgs ir sapnis, kas beidzas ar strauju pamošanos, tāpēc cilvēki labi atceras savus murgus. Murgi liecina par izteiktām problēmām privātajā dzīvē, karjerā, attiecībās ar tuviniekiem. Murgi ir arī viena no posttraumatiskā stresa sindroma pazīmēm;
  • sapņi, kas atkārtojas. Šie sapņi nav identiski murgiem, taču to ietekme uz cilvēku veselību arī ir negatīva. Sapņu motīvi ir nomācoši un parasti saistīti ar neatrisinātām problēmām.

Murgi un citi nepatīkami sapņi var būt ne tikai psiholoģisko problēmu, bet arī neērtas guļvietas sekas. Nepiemērots matracis izraisa miega pārtraukšanu un traucē ātri aizmigt, tāpēc, saskaroties ar ilgstošām gulēšanas un sapņu problēmām, ieteicams apmeklēt ne tikai ārstu, bet arī matraču veikalu.

Ar ko Dormeo matrači atšķiras no konkurentiem?

Latvijā jau daudzi ir dzirdējuši par Dormeo matračiem, taču kādas īsti ir to priekšrocības? Dormeo matrači ir pildīti ar speciālām patentētajām putām: Memory Foam un Ecocell®, kas pielāgojas lietotāja ķermeņa formām un nodrošina stabilu, mugurkaulam draudzīgu gulēšanas virsmu. Dormeo modeļu klāstā var piemeklēt mīkstu, vidēji cietu un cietu matraci, kā arī ortopēdisko matraci lietotājiem ar muguras slimībām un grūtniecēm. Bernu gulta arī ir piemērota Dormeo matracim, jo minimāls matrača garums ir 120 cm.

Dormeo sortimentā ietilpst arī virsmatrači, ko ērti izmantot uz dīvāniem, saliekamajām gultām un pat uz grīdas. Virsmatrači ir pildīti ar putām, tāpēc tie nodrošina labu mugurkaula balstu, daudzi modeļi ir impregnēti ar antibakteriālām vielām un cilvēkam nekaitīgiem insekticīdiem. Ikviens Dormeo matracis nodrošina gaisa caurlaidību un pilnvērtīgu aizsardzību no putekļu ērcēm ciešam miegam un labiem sapņiem.

Foto: Shutterstock.com

Ērtākā matrača izvēle – 1a.lv e-veikalā

Dormeo matrači Latvijā parādījās kā TV veikala produkcija, taču jau vairākus gadus tie ir pieejami arī lokālajos tirdzniecības centros un interneta veikalos. 1a.lv, viens no lielākajiem interneta veikaliem Baltijas reģionā, piedāvā dažādus Dormeo matraču un virsmatraču modeļus, ieskaitot luksusa matračus un lētus virsmatračus vienvietīgām un divvietīgām gultām.

1a.lv e-veikalā matračus var atlasīt pēc izmēriem, tipa un cenas. Katras preces profilā var iepazīties ar detalizētu modeļa aprakstu, kas palīdz veikt informētu izvēli pat bez matrača apskates klātienē. Arī par matrača piegādi 1a.lv klientiem nav jāuztraucas – veikals piegādā pasūtījumus uz klientu apkalpošanas centriem, dažādiem izņemšanas punktiem un uz pircēja adresi visā Latvijas teritorijā.

Mēdz teikt, ka veselību par naudu nenopirksi, taču ikviens var iegādāties labu matraci un pasargāt savu veselību no izplatītām kaitēm: slikta miega un muguras sāpēm. Dormeo matrači vienlīdz labi kalpo visiem lietotājiem ar īpašām prasībām pret matraci, tāpēc ienāc 1a.lv interneta veikalā un izvēlies savu jaunu matraci no plašā Dormeo sortimenta!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment