Draugs no Tunisijas mums parādīja, kā šakšuku gatavoja viņa vecmāmiņa: ļoti, ļoti garšīgs un sātīgs brokastu ēdiens

Foto – Pixabay

Šakšuka ir ļoti populārs un iecienīts ēdiens, kas nāk no Tuvo austrumu virtuves. Taču tikai retais to prot pagatavot tik izcilu kā tā dzimtenē.

Šī ēdiena pamatsastāvdaļas ir olas, kas tiek ceptas tomātu, paprikas, sīpolu un garšvielu mērces viducī. Tāpat bieži piedevās ir ķiploki, ķimenes, čili pipari, reizēm arī koriandrs. Ēdienu tradicionāli pasniedz karstā pannā vai čuguna traukā un ēd kopā ar maizi.

Šo recepti mums pastāstīja kāds tunisietis, tā šakšuku gatavoja viņa mamma, viņa vecmāmiņa un pat viņa vecvecmāmiņa. Ja sekosiet šai receptei soli pa solim, jums izdosies tā patiešām izcila!

Foto – Pexels

Sastāvdaļas (4 porcijām):

Olas – 4 gab.
Tomāti – 4 gab.
Paprika dzeltenā – 1 gab.
Halapeņjo pipari – 1 gab.
Olīveļļa – 1 ēdamkarote
Čili pipari (maltie) – 1 tējkarote
Malts kumīns – puse no tējkarotes
Avokado – pēc vēlēšanās
Sāls – pēc garšas

Lasi vēl: Dārzniece Antra atklāj, kādu populāru kļūdu pieļauj dārznieki – iesācēji attiecībā uz hortenzijām (+ VIDEO)

Pagatavošana:

1. Lielā pannā uzkarsēt olīveļļu, salikt uz tās dzelteno papriku, kas sagriezta garenās šķēlītēs un halapeņjo piparus, kas arī sagriezti tāpat. Cept, apmaisot, apmēram 2 minūtes.

Foto – Pixabay

2. Pēc tam turpat pannā pievieno tomātus, čili piparus, kumīnu un mazliet sāls. Visu gatavot, maisot, apmēram 5 minūtes.

3. Pēc tam uz visu šo masu, turpat pannā akurāti izsist četras olas, lai tās būtu veselas un atrastos nelielā attālumā viena no otras. Olas apkaisa ar sāli. Nogriež pannai uguni, uzliek vāku (lai olas “apraujas”) un mazliet vēl turpina cept.

Pēc brīža ēdiens ir gatavs pasniegšanai!