Drīz “Google” sāks apjomīgu “profilu tīrīšanu”; vēl ir iespējams glābt savu kontu no dzēšanas

Kompānija “Google” sākusi informēt lietotājus, ka tuvākajā laikā tiks dzēsti vairāki lietotāju profili. Šo dzēšanu papildinās ar e-pasta adreses izdzēšanu, kas ietekmēs visus saistītos servisus un datus, tostarp arī kontus “Google Diskā”, “Google Foto” un “YouTube”.

 

Lielais “tīrīšanas” process sāksies 2023. gada 1. decembrī, un tas ietvers profilu dzēšanu, kurā nav bijusi nekāda aktivitāte divus gadus vai ilgāk.

 

Problēma rodas tajā, ka “Google” sūta brīdinājumus uz “Gmail” pasta kastītēm. Ja lietotājs nav izmantojis savu kontu, viņš var nepamanīt šo brīdinājumu, ja iepriekš nav iestatīta pāradresācija uz aktīvu pasta kastīti.

Kā pasargāt savu veco “Google” kontu no dzēšanas?

 

Ja jums ir neizmantots “Google” konts, ko vēlaties saglabāt, pat ja nav plānots turpmāk to aktīvi lietot, vienkārši ieiet šajā kontā, izmantojot viedtālruni vai datoru, un veikt jebkādu darbību. Piemēram, varat nospiest “patīk” kādam video platformā “YouTube”.

Pēc tam “Google” saglabās atstātos profilus nemainīgus vismaz divus gadus. Jāuzsver, ka šī “tīrīšana” ietekmēs bezmaksas profilus, bet neietekmēs neaktīvos uzņēmējdarbības vai izglītības iestāžu profilus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment