Drosmīga vīzija par Opel nākotni

Opel ar savu jauno zīmola konceptauto sniedz ieskatu zīmola nākotnē. Tā nosaukums: Opel GT X Experimental – drosmīgs, 4,06 metru garš, piecdurvju…

Tehnisko inovāciju demokratizācija stiprina Opel jaunatklājēja garu

Koncepta izstrādes laikā Opel sāka plašu un intensīvu pārdomu procesu par zīmola vērtībām. Opel ir 156 gadus senas tradīcijas, kas sākās ar šujmašīnu ražošanu, vēlāk ar velosipēdu ražošanu un turpinās ar nu jau gandrīz 120 gadus ilgo automobiļu ražošanu – tas ir veicinājis pastāvīgu apņemšanos radīt visiem pieejamas,  aizraujošas un atbilstošas ​​novatoriskas tehnoloģijas. Vēsturiski īpašo “Opel ceļu” var aprakstīt ar šīm trim vērtībām: vācu, pieejams un aizraujošs. Nākotnē Opel vēlas izteikt sevi šo vērtību modernā un pozitīvā izteiksmē: Opel “jaunais vāciskums” izmanto labāko no Vācijas tradicionālajām vērtībām – lieliskas inženierzinātnes, precīza produktu izstrāde, fokuss uz funkcionalitāti, kvalitāti un uzticamību – un papildina tās ar emocionālu siltumu un atvērtību. Jaunais GT X Experimental, ko iedvesmojis šis novatoriskais Opel gars, demonstrē zīmola bagātīgā vēsturiskā mantojuma būtību un sola aizraujošu nākotni. Tas apvieno vācu autobūvi, precizitāti un kvalitāti ar nākotnes inovācijām –  tā sniedzot ieskatu, kādi būs Opel modeļi 2020. gadu vidū: ar drosmīgu un “tīru” dizainu, tomēr ļoti pieejami un vērsti uz klienta vajadzībām.

Opel ir nolēmis iemiesot savu nākotnes automašīnas vīziju kompaktā SUV, kura garums ir tikai 4 063 mm (garenbāze: 2625 mm, platums: 1830 mm, augstums, ieskaitot antenu: 1528 mm). Šobrīd SUV ir tirgū vispopulārākie transportlīdzekļi un Opel vēlas tos padarīt vēl pievilcīgākus plašākai sabiedrībai. Bet, lai to panāktu, apvidus automobiļiem ir jākļūst vēl efektīvākiem nekā jebkad agrāk. Tāpēc Opel GT X Experimental ir veidots uz viegla svara konstrukcijas, samazinātas bāzes, tam ir 17 collu riteņi, kas optiski izskatās daudz lielāki – tādējādi gan palielina braukšanas komfortu, gan izskatās efektīgi. Saskaņā ar PACE! plāna solījumu, ka Opel līdz 2024. gadam piedāvās elektrificētu versiju visiem modeļiem, GT X Experimental ir pilnībā elektrisks transportlīdzeklis. GT X Experimental nesola pilnīgi autonomu braukšanu. Tomēr tam ir 3. līmeņa autonomās braukšanas funkcijas – tas nozīmē, ka tas ir spējīgs veikt visus braukšanas uzdevumus, bet vadītājam ir jābūt iespējai iejaukties.

Tīrs un drosmīgs: tas ir Opel nākotnes dizains

GT X Experimental piedāvā modernas tehnoloģijas ar izsmalcinātu vienkāršību. Dizaina nodaļas viceprezidents Marks Adamss un viņa komanda ir izstrādājuši veselu filozofiju Opel specifiskajam vācu dizainam, kas apvieno tīrību detaļās ar emocionālu drosmi. GT X Experimental katra ierastā funkcija, katrs automašīnas modulis tika izvērtēts, lai sasniegtu dizaina tīrību, atsakoties no visiem nevajadzīgajiem dizaina elementiem. Tas ir tas, ko dizaina komanda sauc par “vizuālo detoksikāciju”.

Opel GT X Experimental virsbūvei ir drosmīgas proporcijas, kas apvienotas ar skaisti strukturētām, tīri plūstošām virsmām. Tā spēcīgo siluetu akcentē drosmīga grafiskā josla, kas atdala augšējo un apakšējo daļu. Apakšējā daļa ir nokrāsota gaiši pelēkā krāsā, un visa augšējā daļa, ieskaitot motora pārsegu, stiklu un jumtu, ir gandrīz melnā, nakts zilā krāsā. Starp tām ir Opel raksturīgais dzeltenais akcents, kas plūst caur automašīnu, lai piešķirtu tai struktūru un dinamiku. Šī krāsu palete atkārto Opel tradicionālo pelēko / melno / dzelteno krāsu, bet pārprofilē to, lai radītu jaunu mūsdienīgu sajūtu. GT X Experimental nodrošina pasažieriem plašu, netraucētu piekļuvi, pateicoties pretēji veramām aizmugurējām durvīm un to atvērumu līdz pat 90 grādu leņķim. Lielais panorāmas priekšējais stikls / jumts sniedzas līdz pat aizmugures sēdekļiem, uzlabojot SUV salona apgaismojumu un sniedzot plašuma sajūtu.

“Opel GT X Experimental iemieso mūsu galvenās zīmola vērtības – vācu, pieejams, aizraujošs. Tas ir “sasniedzams” koncepts ar ko cilvēki var identificēties. Tas pārliecinoši apvieno tīra and drosmīga dizaina izpildi ar progresīvām tehnoloģijām, kas atvieglo dzīvi. Ir skaidrs, ka šis transportlīdzeklis parāda zīmola aizraujošo nākotni,” saka Marks Adamss.

“Opel Kompass” un “Opel Vizor” sniedz jaunu vizuālo identitāti nākotnes Opel modeļiem

GT X Experimental pirmoreiz atklāj jauno vadmotīvu nākotnes Opel modeļu priekšējai un aizmugures daļai: “Opel Kompass” izkārto dizaina elementus pa divām asīm, kas krustojas Opel zibens vidū. Leģendārā zīmola emblēma kļūst par galveno objektu. Vertikālo asi nosaka dzinēja pārsega šķautne, kas turpinās arī zem emblēmas. Dienas gaitas gaismām raksturīgā spārnu forma, kas tiks saglabāta arī visos nākamajos Opel modeļos, simbolizē horizontālo asi. Šī dizaina pieeja ir atspoguļota arī aizmugures dizainā un parāda “Opel Kompasu” tā tīrākajā formā: zibens vidū savieno arī spārnu formas aizmugurējo lukturu horizontālo līniju ar vertikālu līniju, kas stiepjas no jumta antenas līdz izteiktajai šķautnei bamperī.

Turpinot “Opel Kompasa” tēmu, saskaņā ar pieeju, kā veidot vistīrāko iespējamo dizainu, Opel dizaineri ir radījuši arī jaunu Opel seju, kas pauž uzņēmuma jaunatklājēja garu – “Opel Vizor”. Tas ir atsevišķs modulis, kas apvieno visas augstās tehnoloģijas un zīmola elementus, piemēram, LED emblēmu, kas parāda automašīnas darbības stāvokli, izgaismojoties dažādās krāsas, LED matricas lukturus, spārnu formas dienas gaitas lukturus kā arī visas palīdzības sistēmu kameras un sensorus, kā arī autonomās braukšanas funkcijas, kas paslēptas zem tumši tonēta orgstikla. Elegantais modulis izstiepjas pāri automašīnas priekšpusei tieši zem motora pārsega. Jaunais, atšķirīgais “Opel Vizor” kļūs par galveno dizaina elementu visiem Opel modeļiem vēlāk 2020. gados.

 

Rakstu iesaka:

Avots: opel.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment