Drūmais iemesls, kāpēc tev VIENMĒR jāuzņem attēls ar viesnīcas numuru, kur atrodies; Neticēsi, ko tas dod

“Cilvēki, kuri iesaistās projektā palīdz varas iestādēm ātrāk un sekmīgāk izsekot, kurp tiek vesti cilvēktirdzniecības upuri,” viņa piemetina.

Ideja izstrādāt TraffickCam aplikāciju radās vairākus gadus atpakaļ, kad policija pēc palīdzības vērsās bezpeļņas organizācijā Exchange Initiative, kas izveidota, lai pārtrauktu cilvēku tirdzniecību. Policija vēlējās identificēt kādu viesnīcu, kurā nogādāti bērni.

Policijas darbinieki organizācijas biedriem parādīja attēlu. Kopš tā brīža biroja darbinieki skaidri zināja, ka nepieciešams izveidot aplikāciju, kura likumsargiem atvieglotu meklēšanas darbus.

Upuru foto nav retums un internets padara cilvēktirdzniecību daudz vienkāršāku.

“Katru dienu tiek ievietoti jauni attēli ar cilvēktirdzniecības upuriem. Internetā tiek augšupielādēti simtiem attēlu no katras lielākās ASV pilsētas, tajos redzamie cilvēktirdzniecības upuri pozē atrodoties gultā,” informē Stilinū.

Kopš aplikācijas palaišanas tajā ievietoti 1,5 miljoni attēlu no visas pasaules.

Seržants Ādams Kavana, Misūrī štata interneta noziegumu īpašo uzdevumu vienības pārstāvis cer, ka šī aplikācija palīdzēs cīnīties pret noziedzīgiem grupējumiem.

Viņš pastāsta: “Šai aplikācijai ir izšķiroša nozīme, tā palīdz identificēt, kur atrodas upuris, kā arī kur viņš atradies iepriekš. Papildus, tā palīdz apstiprināt apsūdzības.”

Avots: aol.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment