Dzejas performance “7”

Septiņi dzejnieki, katrs ar septiņiem dzejoļiem. Septiņi senās pasaules brīnumi, septiņas varavīksnes krāsas, septiņi nāves grēki un kristieša tikumi, septiņi pēdējie cepumiņi un septiņi šoti metriņā. 3.septembrī plkst. 19.00 dzejas kustība “Sausais atlikums” jūs ielūdz uz multimediālu performanci Raiņa un Aspazijas mājā (Baznīcas ielā 30).

Kaspars Zalāns ir jaunās paaudzes dzejnieks, publicējies Satori, konTEKSTS, Kultūrzīmes, Domuzīme un Punctum. Lasījis savus dzeju Vērmanes dārzā, Hāgenskalna Komūnā, Rīgas mākslas telpā un citviet.

Ikdienā darbojas sabiedriskajās attiecībās un tulko ar literatūru saistītus tekstus.

Elīza Dāldere ir vēstures studente, kura it sevišķi interesējas par viduslaiku vēstures periodu un kultūras pārneses procesiem. Par sevi saka: “Rakstu spontāni un negaidīti, un tā mē?inu saprast, kā darbojas zemapziņa.”

Ieva Viese-Vigula jūsmo par neatkarīgo animāciju, raksta reklāmas tekstus jogurtiem un dažkārt kāpj uz skatuves stāstīt jokus. Publicējusi tekstus un kino un literatūras kritiku portālos Satori, Kino Raksti, Punctum. Šoruden atgriežas studentes statusā LMA.

Rihards Ošenieks par sevi saka “esmu 18 gadus vecs ģimnāzists. Ziemās vāru kafijas, bet vasaras pavadu brokoļu plantācijās Beļģijas biofermās. Man patīk vērot kūstošu sniegu un smērēt sviestmaizes. Kad nedaru to, rakstu dzejoļus par nīlzirgiem, pusmūža krīzi un absurda neizbēgamību.”

Loreta Kalniņa: “Pirms kādiem diviem gadiem aptvēru to, ka labs dzejolis ir tas, kas dod gandarījumu un prieku manam garam, tādēļ turpinu ķert labas domas un slīpēt tās līdz tās izskatās pēc dzejoļa. Šogad sāku apmeklēt arī prozas meistardarbnīcas pie Ievas Melgalves, bet jāatzīst, ka stāstu rakstīšana sāk mani patiesi biedēt, jo līdzšinējā vasaras pieredze rāda, ka iztēlotais un uzrakstītais, negaidot, piepildās pašas dzīvē.”

Lāsma Olte: “Ir dzejoļi, kas uzrodas tik viegli, it kā nekas netiktu izkustināts. Un ir tādi, kurus būtu gribējies nevarēt spēt uzrakstīt. Patīk un reizē biedē telpa, kas rodas strap maniem dzejoļiem un to lasītājiem. Ir publikācija interneta žurnālā “Punctum”.

Agnese Zarāne ikdienā strādā pieaugušo izglītības projekta komunikācijas jomā, bet brīvo laiku velta prozas un dzejas rindu lasīšanai un tapināšanai. “Teksts ir teritorija, kurā joprojām taustos un bieži vien paļaujos uz intuīciju. Laikam jau man ir nozīmīga šī taustīšanās, ja apzināti tai veltu tik lielu daļu no savas dzīves.”

Agneses darbu publikācijas ir pieejamas punctummagazine.lv, satori.lv un laikrakstā “Kultūrzīmes”. Apgādā “Zvaigzne ABC” ir iznācis viņas garstāsts jauniešiem “Slīdošās kāpnes”.

Par muzikālo pavadījumu atbildēs Kārlis Lazdovskis un Kārlis Ruža.

Mūziķis Kārlis Lazdovskis ir spēlējis bungas jau no pusaudžu laikiem. Spēlēts ir mazās pagrīdes grupās “BeReet”, “Par?ra” un “TriggerHappy”. Pēdējā gada laikā viņam ir radusies vēlme apvienot mūziku ar citiem mākslas formātiem, piemēram, dzeju.

Kārlis Ruža par sevi saka: “Es gan jau sāku pirms kādiem 7 gadiem kopumā, ar datormūziku un elektroniku ņemos pēdējos piecus. Reizēm ir sajūta, ka esmu vienkārši interfeiss starp skaņu un nejaušību, tomēr ir sajūta, ka galarezultāts tomēr kaut ko par mani pasaka un tas ir izpausmes formāts.”

Pasākums noritēs Dzejas dienu ietvaros.

Raiņa un Aspazijas mājas un Memoriālo muzeju apvienības rīkots pasākums.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment