Ārlietu ministrs E. Rinkēvičs viesojas Kuldīgā

21. augustā Kuldīgā viesojās Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, kurš ar lekciju uzstājās “Junior Achievement Latvia” rīkotajā jauniešu meistarklasē “(Iz)vēlies atbildīgi”, kā arī tikās ar Kuldīgas novada Domes vadību un pašvaldības speciālistiem.

Lekcijas laikā E. Rinkēvičs ar humora devu dalījās personīgajā politiskajā pieredzē. Ministrs iedrošināja jauniešus studēt to, ko tie no sirds vēlas, rosināja apgūt labas komunikācijas spējas, pastāstīja, kādi ir trūkumi un priekšrocības, esot Ārlietu ministra postenī. Papildus E. Rinkēvičs pauda viedokli par “Brexit” un atbildēja uz dažiem jauniešu jautājumiem, piemēram, par Latvijas nostāju klimata pārmaiņu jautājumā. Ārlietu ministrs bija priecīgs par aktīviem jauniešiem, uzslavas veltot meistarklases organizētājiem – kuldīdzniekam Ernestam Vēzim un rīdziniecei Leinai Lazdiņai.

Vizītes otrajā daļā E. Rinkēvičs ar padomniekiem Mārtiņu Drēģeri un Gundu Reiri tikās ar Kuldīgas novada Domes priekšsēdētājas vietnieku Viktoru Gotfridsonu, kā arī citiem pašvaldības speciālistiem, lai pārrunātu Kuldīgas pieteikuma izstrādi UNESCO Pasaules mantojuma sarakstam. Sarunas laikā Ārlietu ministrs pauda atbalstu Kuldīgai, kā arī deva vairākus ierosinājumus, lai veiksmīgāk procesu realizētu. Turpretim pašvaldības pārstāvji ministra kungam detalizētāk pastāstīja par Kuldīgas pieteikuma virzību, informēja par paveiktajiem darbiem, kā arī iezīmēja nepieciešamā finansējuma aprises, lai 2021. gadā pieteikuma process tiktu pabeigts. Vizītes noslēgumā E. Rinkēvičs tikās ar mediju pārstāvjiem, atbildot uz žurnālistu jautājumiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment