Šis dzēriens, ko tu noteikti lieto, patiesībā var izraisīt vēzi- uzmanies!

Ja tev piemīt ieradums katru dienu dzert saldinātos bezalkoholiskos dzērienus, iespējams, pienācis laiks apdomāt šī ieraduma kaitīgumu.

Zinātnieki, kuri veikuši šo pētījumu, vēlējās noskaidrot, vai saldināti dzērieni spēlē kādu lomu vēža attīstībā. Cukurs jau ticis saistīts ar paaugstinātu cukura līmeni asinīs, kā arī pieņemšanos svarā. Pētījuma laikā tika analizēti dati, kas iegūti no 70 000 pieaugušo 13 gadu laikā. Tika iegūti dati par šo cilvēku ēšanas un dzeršanas paradumiem, kā arī to, vai viņiem diagnosticēts vēzis. No visiem pētījumā iesaistītajiem tikai 150 cilvēkiem konstatēts aknu vai žultspūšļa vēzis.

Rezultāti parādīja, ka tiem cilvēkiem, kuri dienā izdzēra divas vai vairāk saldināta dzēriena bundžiņas, divreiz palielinājās iespēja saslimt ar žultspūšļa vēzi un par 79% palielinājās iespēja saslimt ar aknu vēzi, salīdzinājumā ar tiem cilvēkiem, kuri vispār nelieto šādus dzērienus.

Šis ir pirmais pētījums, kas apliecina spēcīgas saiknes esamību starp saldinātu dzērienu lietošanu uzturā un žultsceļu vēža veidošanos.

Avots: womansday.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment