Galvas siers
Šim ēdienam nav nekāda sakara ar piena produktiem. Galvas siers tiek gatavots no želejas, ko iegūst no cūku, govju vai aitu galvām. Uztraukumam nav pamata, jo pirms tam tiek izņemti acu āboli un smadzenes, taču dažreiz gatavošanas procesā pievieno klāt arī sirdi vai kājas. Galvu vispirms notīra un tad vāra buljonā.
Escamoles
Šis ir meksikāņu ēdiens, kas ir ļoti populārs, bet nepavisam nav saprotams. Ticiet vai nē – tās ir skudru kūniņas un kāpuri. Šī tradicionālā ēdiena pagatavošanā izmanto sīpolus, zaļos čili piparus un epazotes lapas. Parasti to pasniedz kopā ar tako vai tortiljām, un šo proteīniem bagāto ēdienu dēvē arī par “kukaiņu kaviāru”.
Lasi vēl: UZMANĪBU! Ēdieni, kuri Tevi var nogalināt
Bastilla
Šis ir marokāņu tradicionālais ēdiens, ko parasti gatavo no baložu gaļas. Ja tas neuzlabo apetīti, tad baloža gaļu vienmēr var aizstāt ar vistas vai jēra gaļu. Iespējams, baloža gaļu esi pagaršojis jau agrāk, pašam to nezinot. Tomēr šis ēdiens, lai kā arī izklausītos, ir ļoti iecienīts, un to ir vērts pagaršot.
Āfrikas vērša varde
Šo ēdienu var pagaršot Namībijā. Vardes nav ēdamas, kamēr nesākas to riesta laiks, kas ir pēc sezonas trešās lietusgāzes. Tas nozīmē, ka inde vairs nav tik spēcīga, tāpēc vardes ir drošāk lietot uzturā. Tomēr arī tad tiek veikti īpaši piesardzības pasākumi, lai gatavošanas procesā neitralizētu atlikušo indi. Citādi, ja varde nav pareizi pagatavota, tās inde var izraisīt nieru mazspēju vai pat nāvi.
Avots: viralthread.com
Tevi noteikti interesēs
- Austrāliešu ģimene pārcēlās uz Latviju: viņiem bija grūti pierast pie konkrētām lietām ko mēs darām
- “Šajā laikā vilkus var satikt daudz biežāk!”: meža kameras fiksē milzīgu baru ar vilkiem, kas siro (+ VIDEO)
- Anglis pirmo reizi apmeklēja Latvijas ciematu un viņam bija ļoti žēl tā iedzīvotājus: atklāju kāpēc
- Diemžēl atgadījums kādā Ogres veikalā sabojāja man visu dienu: ”Es neizturēju un aizrādīju kasierei”
- Tikai konkrēts ātrums nodrošina minimālu degvielas patēriņu — ja to pārsniedz, bāka iztukšosies daudz ātrāk
- 7 iemesli, kāpēc ir vērts turēt atsevišķu karti bez līdzekļiem










