Ēdieni, kurus noteikti vēlies pagaršot (vai arī nē) – piedāvājumi īstiem pārgalvjiem!

Galvas siers

2

Šim ēdienam nav nekāda sakara ar piena produktiem. Galvas siers tiek gatavots no želejas, ko iegūst no cūku, govju vai aitu galvām. Uztraukumam nav pamata, jo pirms tam tiek izņemti acu āboli un smadzenes, taču dažreiz gatavošanas procesā pievieno klāt arī sirdi vai kājas. Galvu vispirms notīra un tad vāra buljonā.

Escamoles

3

Šis ir meksikāņu ēdiens, kas ir ļoti populārs, bet nepavisam nav saprotams. Ticiet vai nē – tās ir skudru kūniņas un kāpuri. Šī tradicionālā ēdiena pagatavošanā izmanto sīpolus, zaļos čili piparus un epazotes lapas. Parasti to pasniedz kopā ar tako vai tortiljām, un šo proteīniem bagāto ēdienu dēvē arī par “kukaiņu kaviāru”.

Lasi vēl: UZMANĪBU! Ēdieni, kuri Tevi var nogalināt

Bastilla

4

Šis ir marokāņu tradicionālais ēdiens, ko parasti gatavo no baložu gaļas. Ja tas neuzlabo apetīti, tad baloža gaļu vienmēr var aizstāt ar vistas vai jēra gaļu. Iespējams, baloža gaļu esi pagaršojis jau agrāk, pašam to nezinot. Tomēr šis ēdiens, lai kā arī izklausītos, ir ļoti iecienīts, un to ir vērts pagaršot.

Āfrikas vērša varde

5

Šo ēdienu var pagaršot Namībijā. Vardes nav ēdamas, kamēr nesākas to riesta laiks, kas ir pēc sezonas trešās lietusgāzes. Tas nozīmē, ka inde vairs nav tik spēcīga, tāpēc vardes ir drošāk lietot uzturā. Tomēr arī tad tiek veikti īpaši piesardzības pasākumi, lai gatavošanas procesā neitralizētu atlikušo indi. Citādi, ja varde nav pareizi pagatavota, tās inde var izraisīt nieru mazspēju vai pat nāvi.

Avots: viralthread.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment