Eiropas Komisija apstiprina jaunu vakcīnu pret Covid-19

Zāļu valsts aģentūra informē, ka Eiropas Komisija apstiprinājusi Covid-19 vakcīnu “VidPrevtyn Beta”. Šo vakcīnu paredzēts ievadīt pieaugušajiem, kuri iepriekš saņēmuši mRNS vai adenovīrusa vektora Covid-19 vakcīnu.

Eiropas Komisija ir nolēmusi ieteikt Eiropas Zāļu aģentūrai (EZA) licencēt jaunu medikamentu, pamatojoties uz klīniskā pētījuma rezultātiem.

EZA Zāļu reģistrācijas komiteja ieteica šai vakcīnai piešķirt standarta reģistrācijas apliecību un secināja, ka vakcīna ir droša, kvalitatīva un ka ir pieejami ticami pierādījumi par šīs vakcīnas spēju stimulēt imūnreakciju. nodrošinātu aizsardzību pret Covid-19. Uzņēmums, kas izstrādāja vakcīnu pret SARS-CoV-2 vīrusu, ir Sanofi Pasteur.

Proteīna maksimums uz vīrusa beta līdzīgās virsmas ir atrodams to produktos. Vakcīna satur arī adjuvantu, kas palīdz pastiprināt imūnreakciju pret vakcīnu. Pētījumos visbiežāk ziņotās vakcīnas VidPrevtyn Beta blakusparādības bija sāpes injekcijas vietā, galvassāpes, muskuļu vai locītavu sāpes, vispārējs savārgums un drebuļi.

Tās galvenokārt bija vieglas un izzuda dažu dienu laikā pēc vakcinācijas. Nacionālajam veselības dienestam vakcīnas reģistrācijas apliecības īpašnieks ir sniegusi informāciju, ka pirmā šo vakcīnu piegāde notiks no 5.-11.decembrim. EZA zinātniskajās komitejās darbojas arī Latvijas Zāļu valsts aģentūras eksperti.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment