Noskaidrots datums, kad Latvijā sāksies ziema

Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter raksta par meteoroloģiskās ziemas sākumu Latvijā. Pēc viņa rakstītā meteoroloģiskā ziema Latvijā varētu sākties 17.novembrī.

“Šobrīd izskatās, ka meteoroloģiskā ziema Latvijā sāksies 17.novembrī – tā varētu būt pirmā diena, kad vidējā gaisa temperatūra valstī kopumā ir zem nulles,” raksta meteorologs.

Viņš arī min, ka 18. novembra rītā Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centrs (ECMWF) prognozē aukstumu no -6 līdz -9 grādiem. Jau ziņots, ka piektdien, 18.novembrī, Latvijā gaidāms daļēji mākoņains un auksts laiks, prognozē sinoptiķi. Sagaidāms, ka pie Baltkrievijas un Ukrainas veidosies ciklons un plašā teritorijā izveidos sniega segu, savukārt laikapstākļus Latvijā noteiks Skandināvijas anticiklons.

Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2..Naktī un no rīta -7 grādi, bet Ziemeļkurzemē gaidāmi -1..+4 grādi. Gaisa temperatūra dienā būs no -2 grādiem Kolkasragā līdz +3 grādiem Kolkasragā. Vietām no mākoņiem iespējams neliels sniegs, kas no Rīgas jūras līča nākošajiem mākoņiem vietām Kurzemē var atnest vairāk nokrišņu.

Uz brauktuvēm iespējams apledojums. Šonedēļ Latvijā būs nelieli nokrišņi, tikai otrdien daudzviet līs, prognozē sinoptiķi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment