Eiropas Komisija pieņem 2023.gada darba programmu

Komisija šodien pieņēma 2023.gada darba programmu. Tā ietver drosmīgas rīcības plānu reaģēšanai uz pašreizējām krīzēm, kas ietekmē eiropiešu ikdienas dzīvi, vienlaikus divkāršojot pašreizējās zaļās un digitālās pārkārtošanās apmērus, kas padarīs mūsu Eiropas Savienību noturīgāku.

Komisijas mērķis ir šādā garā atbalstīt cilvēkus un uzņēmumus, piemēram, samazinot enerģijas cenas, nodrošinot mūsu rūpniecības konkurētspējai un pārtikas nodrošinājumam kritiski svarīgas piegādes vai stiprinot mūsu sociālo tirgus ekonomiku.

Šajā Komisijas darba programmā ir ietvertas 43 jaunas politikas iniciatīvas visos sešos pamatuzstādījumos, kuri izvirzīti Komisijas priekšsēdētājas Urzulas fon der Leienas politikas pamatnostādnēs un kuru pamatā ir 2022.gada runa par stāvokli Savienībā un nodomu vēstule.

Daudzas no šīs darba programmas pamatiniciatīvām ir arī izstrādātas, ņemot vērā konferences par Eiropas nākotni rezultātus. Turklāt dažās svarīgās jomās Komisijas politikas veidošanā tiks ietvertas jaunās paaudzes pilsoņu paneļdiskusijas. Pirmajās pilsoņu paneļdiskusijās apspriedīs ar pārtikas izšķērdēšanu, mācību mobilitāti un virtuālajām pasaulēm saistītus jautājumus.

Plašāka informācija: Komisija pieņem 2023.gada darba programmu: visneatliekamāko problēmu risināšana, ilgtermiņā saglabājot uzņemto kursu (europa.eu)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment