Vakcinācija “sāk ieskrieties”. Kam būtu jāsaņem vakcinācija? Pavļuts sniedz atbildes

Mums ir vairāki simti tūkstošu vecāka gadagājuma iedzīvotāju. Veselības ministrs Daniels Pavļuts sacīja, ka, saskaitot to cilvēku skaitu, kuriem prioritāri būtu vakcinēties gan pret gripu, gan Covid-19, tas būtu vairāk nekā simtiem tūkstošu. TV24 raidījums Ziņu TOP” sniedza Daniels Pavļuts, Latvijas veselības ministrs (A/P!)

 

Gripa varētu atgriezties šogad, jo mēs neveicam tik daudz piesardzības pasākumu kā iepriekš. Tas var izraisīt ātrāku gripas izplatīšanos.

 

Veciem cilvēkiem, cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām un cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu būtu svarīgi vakcinēties pret Covid-19. Pavļuts skaidroja, ka prioritāri vakcinēties aicināti vecie cilvēki, kā arī visi Latvijas iedzīvotāji.

LASI VĒL: Es nokļuvu slimnīcā, kur man blakus gulēja kundze gados. Es raudāju, kad sāku runāt ar viņu

Pamazām vakcinējas arvien vairāk cilvēku. Veselības ministrs sacīja, ka visos vakcinācijas punktos ir saņemtas tā dēvētās “uzlabotās jeb papildinātās vakcīnas”, ir pieejamas arī gripas vakcīnas.

 

Lēmums par to, kuras vakcīnas iegādāties, tika pieņemts janvārī. Apjomi tika lemti agrāk. Pavļuts atklāja, ka visus šos jautājumus risina Eiropas Savienība.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment