Eksperti stāsta, kāpēc pēc pamošanās nevajadzētu saklāt gultu

Ikvienam jau no bērnības ir iemācīts pēc pamošanās saklāt gultu, lai tā izskatītos glīta un kārtīga. Tomēr, ja jums ir svarīga jūsu fiziskā labsajūta, labāk to turpmāk nedariet.

Zinātne apgalvo, ka to nevajadzētu darīt no rīta putekļu ērcīšu dēļ.

Izrādās, ka putekļu ērcītes, kas ir mikroskopiski kukaiņiem līdzīgi kaitēkļi, barojas ar vecajām ādas šūnām un var dzīvot gultas veļā. Turklāt tās vairojas mitrā vidē.

Daudzi cilvēki naktīs svīst, un mitra gultasveļa ir paradīze, kas piesaista šos kaitīgos kukaiņus. Tāpēc ir ļoti svarīgi pēc izkāpšanas no gultas ļaut gultasveļai mazliet izvēdināties.

Martins Silijs, vadītājs uzņēmumā, kuram ir gandrīz 40 gadu pieredze matraču un miega izpētes jomā, apgalvo, ka no rīta gulta ir ideāla augsne putekļu ērcīšu savairošanai.

Tāpēc ir svarīgi vismaz 30 minūtes atstāt gultu nesaklātu, lai nodrošinātu labāku ventilāciju. Tas dehidrē ērcītes un var tās pat iznīcināt.

Lasi vēl: Vairāk gaismas: 5 veidi, kā padarīt tumšu telpu gaišāku

Kāda ir putekļu ērcīšu kaitīgā ietekme

Putekļu ērcītes nav tieši kaitīgas, taču tās pastiprina kairinājumu. Putekļu ērcīšu ekskrementi izraisa tādas reakcijas kā iesnas, asarojošas acis un šķaudīšanu. To “atliekas” uzkrājas audumos, piemēram, gultasveļā, un cilvēki tās ieelpo.

Gultas veļa ir regulāri jāmazgā. Eksperti iesaka to darīt vismaz reizi nedēļā 60 grādu temperatūrā. Neaizmirstiet nomainīt matraci ik pēc astoņiem gadiem.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Svarīgi ir arī reizi gadā veikt matrača profesionālu tīrīšanu. Tas palīdzēs samazināt ērču skaitu iekšpusē, pagarinot tā kalpošanas laiku un lietderību. Tas ir arī jāizsūc ar putekļu sūcēju.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment