Izdomāju, kā mājās pagatavot jaunus cepumus; Vīrs pagaršoja un nēsāja mani uz rokām

Pirmo reizi es nogaršoju šos smilšu mīklas rombiņus ar cukura un kanēļa virsiņu, kad biju ciemos pie vīra vecākiem. Man tie ļoti iepatikās, un es lūdzu recepti. Vēlāk atklāju, ka tie ir tradicionāli cepumi, pazīstami ar nosaukumu “Zemelah”.

Cepumu sastāvs ir vienkāršs un to pagatavošana ir ļoti viegla. Tāpēc tie ir kļuvuši par populāru izvēli mūsu ģimenē.

No parastajiem smilšu gredzentiņiem ar cukuru tie atšķiras ar aromātisko kanēļa – cukura dekorējumu. Lai cepumi sanāktu maksimāli gardi, izmantojiet labu sviestu un svaigu mājas krējumu. Man bija standziņa īstā kanēļa.

Es to samalu un sajaucu ar cukuru. Nav iespējams salīdzināt to ar veikalā pirkto malto kanēli. Aromāts ir tik intensīvs, ka pat kaimiņi to izbauda.

Sastāvdaļas:

Sviests 50 g

Krējums 60 g

Ola 1 gab.

Milti 200 g

Sāls šķipsniņa

Cukurs 65 g

Vaniļas ekstrakts 2 ml

Cepamais pulveris 1 tējkarote

Kanēlis 1 ēdamkarote

Pagatavošana:

 

1. Pievienojiet mīkstajam sviestam 40 gramus cukura un saputojiet to. Pēc tam pievienojiet krējumu un rūpīgi samaisiet.

2. Masā iemaisiet olu, pievienojiet sāli un cepamo pulveri, pievienojiet 2-3 pilienus vaniļas ekstrakta un sajauciet ar dakšiņu.

3. Iesijājiet miltus un iemaisiet mīklu. Miltu daudzums var nedaudz atšķirties, atkarībā no to svaiguma un kvalitātes. Tāpēc miltus pievienojiet pakāpeniski.

 

Mīklu saveliet bumbā, ielieciet to plastmasas maisiņā un ievietojiet ledusskapī uz 30 minūtēm.

4. Darba virsmu apberiet ar miltiem, izklājiet mīklu un izveidojiet 3-4 mm biezu kārtu. Pēc tam apberiet ar cukura un kanēļa maisījumu.

Grieziet mīklu rombiņos ar 4 cm malu garumu un novietojiet uz cepešplātī – cepešpapīra  izklāta papīra. Cepiet 190 grādos 25 minūtes.

Kā jau minēju, vakar ciemos mums bija kaimiņi. Viņu pāris nevarēja noturēties un nolēma nobaudīt šo kanēļa gardumu. Par pateicību viņi mūs uzaicināja uz šašlikiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment