Eksperts negaidīti nosauc suņu šķirni, kura ir piemērota ģimenēm ar maziem bērniem: nekad neuzminēsiet!

2. Zeltainais retrīvers

Foto – Pexels

Bens teica, ka, protams, nekādā gadījumā no variantiem nedrīkst izslēgt Zeltainos retrīverus, kuri normālā variantā pēc dabas ir ļoti komunikabli un mīļi – kā lieli, mīksti, pūkaini lāči. Tomēr reizēm gadoties arī izņēmumi. Šīs šķirnes pārstāvji parasti ļoti labi sadzīvojot ar bērniem, taču eksperts akcentē – tas nebūt nenozīmē, ka dzīvnieku un bērnus drīkst kopā atstāt bez uzraudzības – nekādā gadījumā! Suns ir dzīvnieks, bet mazs bērns ir mazs bērns, atbildība vienmēr gulstas uz vecāku pleciem.

3. Miniatūrais šnaucers

Foto – Pexels

Bronzas “medaļu” “Bens piešķīra tādai interesantai suņu šķirnei kā miniatūrais šnaucers. Šī šķirne ir piemērota tiem, kas vēlas izmēros nelielu suni. Šai šķirnei ir īpatnēji “bārda” un savā ziņā patiešām unikāls izskats, un kas nav mazsvarīgi – tie ir dzīvespriecīgi un enerģiski. Brīnišķīga šķirne, ja jums patīk interesanta izskata suns. Pie tam, kā minēja Bens, šie dzīvnieki ir apveltīti ar ļoti līdzsvarotu un noturīgu temperamentu, kas ikdienas dzīvē ar maziem bērniem ir zelta vērtē.

Lasi vēl: Kaķa dresūra? Tas ir viegli: 5 kaķu šķirnes, ar kurām to var darīt

4. Stafordšīras bulterjers

Foto – Pexels

Un šis arī lielais pārsteigums! Eksperts ir pārliecināts, ka dzīvei ģimenē kopā ar maziem bērniem ir piemērots neviens cits kā Staforšīdas bulterjers. Viņš atzinās, ka tad, kad viņš bijis mazs, viņa ģimenē bija tieši šāds suns, vārdā Besija. “Viņa bija fantastiska un lieliska ģimenes draudzene,” – viņš teica.

Eksperts uzsvēra, ka runājot par šīs šķirnes pārstāvjiem, parasti cilvēkiem ir izveidojies maldīgs un nepareizs priekšstats par viņiem, jo to izskats ir gana nopietns.

“Patiesībā šie suņi ļoti labi sadzīvo ar cilvēkiem, pieķeras saviem ģimenes locekļiem un arī maziem bērniem. Vienīgās problēmas, kas varētu rasties tad, ja jums mājās ir šāds suns, ir citi suņi – tos viņi mīl ne pārāk… Ar to ir jābūt uzmanīgiem,” – Bens skaidroja. Akcentējot, ka Staforšīdas bulterjeri ir patiešām lieliskas “aukles”, atkal un atkal atgādinot – bez uzraudzības nekad nedrīkst atstāt bērnus un suņus.

Un kā jums šķiet, vai Staforšīdas terjers ir piemērota šķirne ģimenēm ar maziem bērniem?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment