Kaķa dresūra? Tas ir viegli: 5 kaķu šķirnes, ar kurām to var darīt

Foto – Unsplash

Mēs esam pieraduši uzskatīt, ka no visiem mūsu četrkājainajiem mīluļiem suņi ir vistalantīgākie un vieglāk apmācāmie mājdzīvnieki. Taču tā nav gluži taisnība. Ir arī tādas kaķu šķirnes, kas ir tendētas izpildīt saimnieka norādes, pie tam – dara to ar prieku!

Protams, daudzi kaķu īpašnieki uzskata savus mīluļus par gudrākajiem dzīvniekiem pasaulē. Un diezgan bieži viņi nekļūdās. Taču ir arī dažas kaķu šķirnes, par kurām ir vienisprātis ne tikai viņu saimnieku, bet arī ekspertu viedokļi.

Kā apmācīt kaķi?

Domājat, ka apmācība ir tik sarežģīta zinātne, ka jūs ar to netiktu galā? Tā nav. Ja jūsu mājā ir kaķis, pirmais apmācības solis, ir iemācīt savu mīluli iet uz pakaišu kastīti. Vai arī uz tualeti, ja jums ir izdevies iemācīt kaķim arī šo triku. Ja pirmais posms jau ir izturēts, kāpēc gan neizmēģināt nākamo, vai ne?

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Tātad, kā jau mūsdienu speciālisti ir atklājuši, patiesībā, vislieliskākā sadarbība ar savu mājdzīvnieku rodas vien tad, ja tiek izmantots sadarbības “modelis” – vienoties ar dzīvnieku (piemēram, par katru darbību, ko dzīvnieks izdara pareizi – uzslavēt un iedot kārumu), nepielietojot “piespiešanas” metodes. Tieši tad šie rezultāti būs vislieliskākie! Un, atcerieties, ka apmācība nozīmē pilnīgu uzticēšanos un labu noskaņojumu – dariet to tikai tad, kad esat labā garastāvoklī.

Lūk, un pasaulē eksistē vismaz piecas šādas šķirnes, kuras ir viegli apmācīt!

1. Burma

Foto – Pexels

Šo kaķu īpašnieki apliecina, ka Burmas kaķi ir vieni no inteliģentākajiem kaķiem pasaulē. Buma ir īsts kompanjons, šis dzīvnieks visur cenšas būt “savējais” – gan starp cilvēkiem, gan starp četrkājainajiem draugiem – tostarp, suņiem.

Šīs šķirnes kaķiem raksturīga sunim līdzīga uzticība, viņi var sekot jums līdzi visu vakaru. Vai arī skatīties pa logu, kad beidzot jūs atgriezīsieties mājās, un pat “pajautāt”, kur jūs tik ilgi klaiņojāt, kamēr viņš jūs gaidīja… Tāpēc, ja jūs šādam mājdzīvniekam veltīsiet vismaz 15 minūtes dienā apmācībai, viņš labprāt sāks izpildīt jūsu komandas.

Burmu var iemācīt nostāties uz pakaļkājām, šie kaķi var arī apgūt komandu “sēdēt”, “gulēt”, viņi ātri vien sāks atnest bumbiņu pēc pieprasījuma vai citu rotaļlietu. Starp citu, tieši burmu var pietiekami ātri iemācīt iet uz tualeti (“īsto” cilvēku podu – pamācību meklējiet internetā), ja jūs parādīsiet, kā un kas šeit darbojas.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment