Kā viegli iztīrīt skursteni. Mūsu senču noslēpumi

Es uzaugu ciematā, un tagad man ir sava ģimene un savas mājas. Mēs sildāmies vecmodīgi ar krāsnīm. Viss ir kārtībā, taču ir viena problēma: skurstenis krāsnī laika gaitā aizsērē un ir jātīra. Ir dažādi veidi, kā veikt šo darbu. Daži cilvēki domā, ka pēc baļķu degšanas skurstenī nonāk tikai dūmi.

Taču patiesībā no skursteņa bez dūmiem nāk arī sodrēji. Tās krāsa var būt no pelēkas līdz melnai. Sastāva ziņā tas ir diezgan līdzīgs oglēm. Laika gaitā uz cauruļu sienām paliek arvien vairāk kvēpu. Tā rezultātā tur parādās biezs pārklājums.

Kurināmajam izmantojot skujkoku koksni, izdalās sveķi, kā arī ūdens tvaiki. Rezultātā irdenie sodrēji kļūst cieti un atgādina melnu garozu.  caurulē kļūst arvien mazāks, un attiecīgi pasliktinās iegrime. Ja netiks veikti nepieciešamie pasākumi, caurvējš var pilnībā izzust un pēc tam pilnībā pazust krāsns vai kamīns.

Skursteņa tīrīšanas metodes

– mehāniskā metode, izmantojot īpašu suku;

– ķīmiskā metode, izmantojot šķidrumus un tabletes skursteņa tīrīšanai;

Lasi vēl: Koka karotes un lāpstiņas neizmetu: stāstu, priekš kam un kur es pielietoju (ļoti vajadzīga lieta virtuvē, 10 pielietojuma veidi)

– profilaktiski ar modernu vai tradicionālu degšanas katalizatoru palīdzību.

Mehāniskā metode

Šajā gadījumā caurules tīrīšanai izmanto metāla suku. To ievieto skurstenī, un, to pagriežot, iekšpusē tiek noņemti sodrēji. Pēc tam sodrēji tiek rūpīgi noņemti no cauruļu sienām. Cieto nosēdumu noņemšanai no skursteņa var izmantot mehānisku metodi.

Lasi vēl: Es vienreiz uzlēju uz nezālēm un tās uzreiz nokalta. Dalos ar triku, ko nezina daudzi

Turklāt tas nav dārgi. Tomēr, lai šajā gadījumā iztīrītu cauruli, jums būs nepieciešamas noteiktas prasmes darbā uz jumta, kur jums jāievēro maksimāla piesardzība.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment