Ar ko noteikti nemēslot sīpolus pavasarī: pieci zināmi līdzekļi

Pavasarī, tiklīdz kļūst nedaudz siltāks, sākas stādīšanas sezona un vienus no pirmajiem stāda sīpolus. Un nav brīnums, šis augs ir nepretenciozs un aug gandrīz jebkuros apstākļos. Ātrākai augšanai sīpolus var mēslot.

Dārzkopji to praktizē dažādos veidos. Bet galvenais šeit ir zināt, kuri līdzekļi tam nav piemēroti.

Kas nav nepieciešams sīpolu barošanai pavasarī

Parasti sīpoliem, tāpat kā citiem augiem, patīk organiskais mēslojums, tostarp humuss un kūtsmēsli. Taču pavasarī sīpoliem šie mēslošanas līdzekļi nav nepieciešami. Organiskie mēslošanas līdzekļi humusa un kūtsmēslu veidā padara augsni auglīgāku, ja tos iestrādā savlaicīgi, rudenī. Tikai tad tiem būs laiks sadalīties, īpaši sīpolu dobē. Pretējā gadījumā sīpolu raža būs maza un tie slikti uzglabāsies.

Kāpēc sīpolus nevar mēslot ar nātru uzlējumu. Tāpēc, ka nātrēs esošie augšanas stimulatori novedīs pie tā, ka uz auga parādīsies ziedpumpurs. Šis process ir ļoti nevēlams, jo tie atņems sīpolu sakneņiem nepieciešamās barības vielas.

Attiecībā uz slāpekli sīpolu mēslošanai – ja ar slāpekli pārspīlēsiet, slāpekļa mēslošanas dēļ pasliktināsies sīpolu garša un loki būs trausli.

Lai gan daži uzskata, ka to var darīt, patiesībā nekādā gadījumā nevajadzētu mēslot sīpolus ar amonjaku, jo šādas “barošanas” rezultātā amonjaks vienkārši sadedzinās sīpolu saknes.

Neskatoties uz to, ka raugs bagātina augsni, patiesībā šie mikroorganismi to noplicina.

Lasi vēl: Kā palielināt zemeņu ražu 10 reizes: svarīgas nianses sulīgu ogu audzēšanā

Kāds ir labākais veids, kā mēslot sīpolus pavasarī

Piemēroti ir minerālmēsli, labs mēslojums sīpoliem būs superfosfāts, kālija hlorīds, fosfors. Svarīgi to darīt pareizā proporcijā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Sīpolu lieliski baro olu čaumalas, kas satur kalciju un daudzus citus noderīgus elementus. Ja olu čaumalas nonāks augsnē, tās ilgstoši piešķirs sīpoliem noderīgas īpašības.

Ja sīpolus laistīsiet ar sodas šķīdumu – vienu ēdamkaroti uz 10 litriem ūdens, augs jums pateiksies ar labu ražu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment