Kaķa dresūra? Tas ir viegli: 5 kaķu šķirnes, ar kurām to var darīt

2. Turcijas Vana kaķis

Foto – Pexels

Piemiegt acis? Saraukt uzacis? Ir kaķi, kas var viegli atdarināt jūsu sejas izteiksmi. Pastāv šāda unikāla šķirne – Turcijas Vana kaķis, kura pārstāvjiem ir lieliski attīstīti sejas muskuļi. Turklāt tie ir ļoti vērīgi un lieliski iegaumē visas jūsu grimases.

Tie nebaidās no ūdens un rotaļāsies ar ūdens strūklu vai kāps vannā, kuru jūs gatavojaties piepildīt. Viņiem patīk kustīgas rotaļas, tāpēc viņus var iemācīt, ka vispirms viņi jums savos zobos atnes rotaļlietas, bet pēc tam – citus sīkus priekšmetus.

3. Bengālijas kaķis

Foto – Pexels

Ikviens atzīst, ka bengāļi izceļas ar savu inteliģenci un gudrību. Šis mājdzīvnieks ar savu graciozitāti prot dzenāt bumbiņas, lēkāt pēc gumijām, kas karājas pie durvju rokturiem, un ar visām savām emocijām paudīs savu paveikto. Bengālijas kaķus var iemācīt ieslēgt un izslēgt gaismu, atvērt durvis un noskalot tualetes podu. Galvenais, kad spēlējaties ar šādu kaķi vai mācāt viņam ko jaunu, iedrošiniet viņu un centieties uz viņu nepaaugstināt balsi – to viņi jums nekad nepiedos.

4. Kuriļu bobteils

Foto – ekrānuzņēmums

Kuriļu bobteilu var iemācīt komandu “aportēt”, tas jums viegli atnesīs rotaļlietas, bumbiņas un citus sīkus priekšmetus. Un, lai to izdarītu, jums nāksies nedaudz paskriet. Viņiem ļoti patīk spēlēt paslēpes!

5. Regdolls

Foto – ekrānuzņēmums

Regdolls, iespējams, ir draudzīgākā un uz cilvēku visvairāk orientētākā šķirne. Taču šie skaistuļi ir arī ļoti gudri. Kaķēni burtiski no pirmās reizes iemācās iet uz pakaišu kastīti, uzreiz atceras savu vārdu, viņus var viegli apmācīt. Viņiem ir ļoti viegli iemācīt dažādus trikus: piemēram, “dod pieci”, “sēdi”, “guli”, viņi pat prot pratīs pamāt ar ķepu!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment