Saldējiet tikai svaigas olas! Pārbaudīt to svaigumu ir ļoti vienkārši: iegremdējiet produktu dziļā traukā ar ūdeni. “Peldošās” olas labāk nelietot.
Kā sasaldēt veselu jēlu olu
Sagatavojiet ledus vai kēksiņa veidni, putojamo slotiņu, pārtikas plēvi un izpildiet vienkāršās darbības.
Iesitiet olu atsevišķā bļodā un sakuliet līdz viendabīgai tekstūrai.
Ja vēlaties izveidot sagatavi konkrētiem ēdieniem – saldiem vai sāļiem – pievienojiet sāli vai cukuru un vēlreiz labi samaisiet.
Ielejiet maisījumu veidnēs un ievietojiet saldētavā uz 4-5 stundām. Formas var papildus ietīt vienā pārtikas plēves vai folijas kārtā.
Ja saldētavā nepietiek vietas, izņemiet sasaldētās olas no formiņām un ielieciet tās pārtikas traukā vai maisiņā.
Jūs varat arī sasaldēt baltumus un dzeltenumus atsevišķi
Jūs varat izmantot saldētas ola, lai pagatavotu bezē, omleti, glazūru vai krēmu, cepumus vai biskvītu.
Olu dzeltenumus var pievienot nūdelēm, smalkmaizītēm vai rauga mīklām vai pagatavot mājās gatavotu majonēzi vai bešamel mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- Lūcijas diena 13. decembrī: dabas vērotājs Vilis Bukšs atklāj, kāpēc īpaša nozīme ir vilkačiem un kādu ziemu varam gaidīt vēl
- Rimi veikalos gaidāmas lielas izmaiņas – Latvijā visu ieviesīs jau pēc 4 mēnešiem
- Sinoptiķi atklāj vai Jaunajā gadā sagaidīsim īstu ziemas pasaku: ”Prognozes mainās burtiski pa dienām”
- Baiba Sipeniece-Gavare atklāti par populāro šovu “Saimnieks meklē sievu” pēc astoņiem nostrādātiem gadiem









