Saldējiet tikai svaigas olas! Pārbaudīt to svaigumu ir ļoti vienkārši: iegremdējiet produktu dziļā traukā ar ūdeni. “Peldošās” olas labāk nelietot.
Kā sasaldēt veselu jēlu olu
Sagatavojiet ledus vai kēksiņa veidni, putojamo slotiņu, pārtikas plēvi un izpildiet vienkāršās darbības.
Iesitiet olu atsevišķā bļodā un sakuliet līdz viendabīgai tekstūrai.
Ja vēlaties izveidot sagatavi konkrētiem ēdieniem – saldiem vai sāļiem – pievienojiet sāli vai cukuru un vēlreiz labi samaisiet.
Ielejiet maisījumu veidnēs un ievietojiet saldētavā uz 4-5 stundām. Formas var papildus ietīt vienā pārtikas plēves vai folijas kārtā.
Ja saldētavā nepietiek vietas, izņemiet sasaldētās olas no formiņām un ielieciet tās pārtikas traukā vai maisiņā.
Jūs varat arī sasaldēt baltumus un dzeltenumus atsevišķi
Jūs varat izmantot saldētas ola, lai pagatavotu bezē, omleti, glazūru vai krēmu, cepumus vai biskvītu.
Olu dzeltenumus var pievienot nūdelēm, smalkmaizītēm vai rauga mīklām vai pagatavot mājās gatavotu majonēzi vai bešamel mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Kad būs atvasara: sinoptiķi snieguši detalizētu prognozi 2025. gada rudenimby Sandra Vīgante
- Latviski runājošais un dziedošais japānis Masaki Nakagava parāda, cik atšķirīgi no Latvijas dzīvo suņi Japānā (+ VIDEO)by Laura Andersone
- 7. septembrī Latvijas debesīs parādīsies Sarkanais Mēness: iespaidīgākā dabas parādība pēdējo 10 gadu laikāby Laura Andersone