Saldējiet tikai svaigas olas! Pārbaudīt to svaigumu ir ļoti vienkārši: iegremdējiet produktu dziļā traukā ar ūdeni. “Peldošās” olas labāk nelietot.
Kā sasaldēt veselu jēlu olu
Sagatavojiet ledus vai kēksiņa veidni, putojamo slotiņu, pārtikas plēvi un izpildiet vienkāršās darbības.
Iesitiet olu atsevišķā bļodā un sakuliet līdz viendabīgai tekstūrai.
Ja vēlaties izveidot sagatavi konkrētiem ēdieniem – saldiem vai sāļiem – pievienojiet sāli vai cukuru un vēlreiz labi samaisiet.
Ielejiet maisījumu veidnēs un ievietojiet saldētavā uz 4-5 stundām. Formas var papildus ietīt vienā pārtikas plēves vai folijas kārtā.
Ja saldētavā nepietiek vietas, izņemiet sasaldētās olas no formiņām un ielieciet tās pārtikas traukā vai maisiņā.
Jūs varat arī sasaldēt baltumus un dzeltenumus atsevišķi
Jūs varat izmantot saldētas ola, lai pagatavotu bezē, omleti, glazūru vai krēmu, cepumus vai biskvītu.
Olu dzeltenumus var pievienot nūdelēm, smalkmaizītēm vai rauga mīklām vai pagatavot mājās gatavotu majonēzi vai bešamel mērci.
Tevi noteikti interesēs
- Vasara ir atcelta – izskan skumja meteorologu prognoze, ka aukstie cikloni mainīs laikapstākļusby Sandra Ločmele
- Zemeņu audzēšana podiņos: pieredzējušu dārznieku metode, kas kļūst aizvien populārākaby Laura Blūma
- Šāda anomālija nebūs novērota jau desmit gadus – kam jāsagatavojas maija beigās un jūnija sākumāby Sandra Ločmele