Bet šodien es negatavošu desu. Malto gaļu gatavošu ilgstošai uzglabāšanai. Mūsu konservi, protams, ilgst ne vairāk kā mēnesi (manam vīram vairāk nav pacietības). Bet jūs varat to uzglabāt gadu vai divus. Un pat bez ledusskapja.
Malto gaļu saliku burkās. Es atstāju apmēram 1 cm līdz vākam.
Burkas cieši aizsedzu ar vākiem. Es iepriekš sterilizēju burkas un vākus (es vienmēr to daru). No norādītā sastāvdaļu daudzuma iegūst tieši 4 burkas pa 450 ml katrā. Ja ņem puslitra burkas, tad jāpievieno vēl 200 g gaļas.
Atliek tikai sterilizēt gaļas burkas. Es to daru autoklāvā. Tas ir vienkāršāk, ātrāk un pilnīgi droši! Es to tvaicēju. No brīža, kad temperatūra autoklāvā sasniedz 120 grādus, es gatavoju 75 minūtes. Tad izslēdzu autoklāvu un neatveru, kamēr tas atdziest. Apmēram pēc stundas konservēta maltā gaļa gatava! Atstāju uz galda, kad atdziest nolieku vēsā vietā. Bet pēc autoklāva konservi labi uzglabāsies parastā virtuves skapī.
Protams, sterilizācijai var izmantot pannu ar verdošu ūdeni vai cepeškrāsni. Bet abas šīs metodes nav drošas. Es nekad šādā veidā nesterilizēju gaļas konservus, jo baidos no botulisma. Jā, un tas ir ilgs laiks. Un neērti.
Vāra burkas katliņā apmēram 8 stundas uz lēnas uguns, periodiski pievienojot ūdeni. Mēģināju gatavot cepeškrāsnī – nez kāpēc maltā gaļa virsū izžuva. Un arī laika ziņā tas nav ātri. 120 grādu temperatūrā jums ir nepieciešamas vismaz 7-8 stundas.
Lasi vēl: Maija pēdējā nedēļa mainīs trīs zodiaka zīmju dzīvi: kam jākrāj validols
Šādus konservus vēlams uzglabāt tikai ledusskapī.